Hlavní obsah

William bude pokračovat v Dianině charitativní činnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Princ William slíbil, že bude pokračovat v charitativní činnosti své zesnulé matky, princezny Diany. "Snažím se být upřímný, poctivý, ochotný a pozorný. To jsou principy, kterými se řídím," uvedl v rozhovoru u příležitosti svých jednadvacátých narozenin princ.

Foto: Tereza Šimčíková

Děti dětem aneb od srdce k srdci

Článek

Starší syn Diany a prince Charlese je prý ovlivněn návštěvami v útulcích pro bezdomovce, na kterých doprovázel svoji matku. "Mnoho jsem se díky tomu naučil, dnes možná ještě více, než tehdy," vysvětlil podle internetového serveru Yahoo William.

"Má matka velmi dobře využívala svého postavení k pomoci druhým, stejně tak můj otec. Doufám, že tomu tak bude i u mě," uvedl princ, který je po svém otci druhým následníkem britského trůnu. V rozhovoru také uvedl na pravou míru spekulace o tom, že o trůn nestojí. "To není otázka chtít nebo nechtít. Narodil jsem se pro to a je to můj úkol," zdůraznil princ a dodal: "Všechny ty řeči, podle kterých se nechci stát králem, jsou nepravdivé. Je to důležitá úloha a já ji neberu na lehkou váhu."

V interview přišla řeč i na Williamovu lásku k rychlosti, která tolik znepokojuje prince Charlese. "Můj otec si dělá starosti, protože mám rád motorky, nechce mě ale držet zavřeného doma a hýčkat jako v bavlnce."

Reklama

Související témata:

Související články

Princ William provětral svého Golfa

Jen několik dnů před svými 21. narozeninami se princ William "zviditelnil": na soukromém pozemku u golfového hřiště, kde byla povolena rychlost 35 kilometrů...

Na Williamovu party pronikl výtržník

Jedenadvacáté narozeniny oslavil v sobotu následník britského trůnu princ William. Na party do Windsorského zámku přišlo na 300 hostů v afrických oděvech,...

Výběr článků

Načítám