Hlavní obsah

Britský princ William se učí svahilsky a rád nakupuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ William dobře hraje vodní pólo, učí se svahilsky, rád nakupuje, ale je mizerný kuchař. Princ to na sebe prozradil v dnes zveřejněném interview, které poskytl tři týdny před svými 21. narozeninami britské agentuře PA.

Foto: Jan Kaše

Výstava v Galerii Evropského domu čítá pouze několik fotografií Gregora Sailera

Článek

Starší syn korunního prince Charlese a již zesnulé princezny Diany přiznal, že po roce studií chtěl odejít ze skotské univerzity v St. Andrews. Nyní ale toto město na východním pobřeží Skotska zbožňuje.

Agentura uvedla, že princ William tento rozhovor chápe jako projev díku médiím za to, že po dva první roky jeho studia na univerzitě vůči němu nebyla dotěrná. Jde o jedno z mála interview, která poskytl.

Vnuk královny Alžběty II., který se narodil 21. června 1982, se svěřil, že chce přestat se studiem dějin umění a v příštích dvou letech na univerzitě se hodlá zaměřit na geografii. Kvůli své lásce k Africe se snaží naučit svahilsky za pomoci učebnice a kazety. "Je to mnohem těžší, než jsem si představoval," řekl.

Princ chtěl v prvním roce studia univerzitu opustit

Je dobrým hráčem vodního póla a byl zvolen kapitánem univerzitního týmu. V St. Andrews bydlí spolu se třemi jinými studenty. "Často chodím na nákupy, nakupuji opravdu rád." Pro své spolubydlící někdy vaří, avšak přiznává, že je mizerný kuchař.

Přivyknout studentskému životu pro něho zpočátku nebylo jednoduché. "Byl jsem na tom, myslím, podobně jako většina lidí, kteří přišli na univerzitu. Bylo to nové prostředí a já jsem dost dobře nevěděl, co mě čeká. O prázdninách jsem přijel domů a mluvil s otcem. Diskutoval jsem, abych se ujistil, že se tam mám vrátit. Nebyla to ale vážná diskuse, prostě mě to napadlo."

Nyní, říká, na této univerzitě, jejíž tradice sahá do roku 1413, studuje rád. Nemá za to, že je středem pozornosti. "Lidé se mnou jednají jako s každým. Je to milé... Cítím se velmi dobře."

Reklama

Související články

Princ William se chce ukrýt v USA

Britský princ William, jenž 21. června oslaví jednadvacáté narozeniny, poplašil všechny ty, kteří ostře sledují dění v královské rodině, rozhodnutím,...

Výběr článků

Načítám