Hlavní obsah

V loterii vyhrál stovky milionů. Při přebírání se zamaskoval, aby to nezjistila žena a děti

Na jistého muže z čínské provincie Kuang-si se usmálo pořádné štěstí, když v loterii vyhrál 219 milionů jüanů (zhruba 754 milionů korun), před manželkou a dětmi se to ale rozhodl alespoň prozatím utajit. Pro svou výhru si proto přišel v převleku - zahalený v kostýmu maskota loterie.

Foto: Guangxi Welfare Lottery

Číňan dorazil na předávání výhry v kostýmu, aby to nezjistila manželka a děti.

Článek

Muž, který byl čínskými jmény označen pouze příjmením Li, si zakoupil celkem 40 loterijních tiketů za celkem 80 jüanů (zhruba 276 korun).

Jak uvedl server South China Morning Post, který o výhře informoval, Li vsadil na všechny tikety stejná čísla, která už sází deset let. Prý tato číselná řada vypadá moc pěkně. Všech sedm vytipovaných čísel pak bylo během října vylosováno a na každý tiket vyhrál Li okolo pěti a půl milionu jüanů.

Na přebírání mnohamilionové výhry se muž dostavil v kostýmu maskota loterie. I když je podle svých slov ze svého úspěchu nadšený, ve svém okolí o něm nikomu neřekl.

„Neřekl jsem to ani ženě a dětem. Bojím se, že by se mohly cítit povýšeně a v budoucnosti by tvrdě nestudovaly a nepracovaly,“ uvedl.

Před manželkou bude muset s pravdou ven

Své manželce ale o výhře bude muset Li dříve, nebo později říci. V Číně - stejně jako je tomu i v Česku - je totiž výhra v loterii považována za společné jmění manželů. Jak uvedl právník Fu Ťien, pokud by Li výhru zamlčel, porušil by zákony.

Domů si muž nakonec odnesl 171 milionů jüanů (589 milionů korun), pět milionů jüanů se totiž rozhodl věnovat na charitu a dalších 43 milionů jüanů spolkne daň.

Jak vyhrané peníze využije, Li zatím neví, prý bude potřebovat nějaký čas na vymyšlení plánu.

Jackpot na Filipínách vyhrálo 433 lidí

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám