Hlavní obsah

V Číně naměřili rekordních 52 stupňů Celsia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně o víkendu padl teplotní rekord, když na severovýchodě země naměřili přes 52 stupňů Celsia. S odvoláním na čínská média o tom informovala agentura Reuters, podle které vedra v této oblasti přetrvají nejméně dalších pět dní.

Foto: Profimedia.cz

Turfan (ilustrační foto)

Článek

Teplota v městečku San-pao, které leží v provincii Sin-ťiang v Turfanské proláklině, nejníže položeném místě v Číně, vystoupala v neděli na 52,2 stupně Celsia.

Předchozí teplotní rekord v Číně pochází z roku 2015, kdy ve stejné proláklině meteorologové naměřili 50,3 stupně Celsia.

Rozsáhlá písčitá pánev, která leží více než 150 metrů pod úrovní moře, se nachází zhruba 150 kilometrů jihovýchodně od Urumči.

Dlouhodobé vysoké teploty v Číně představují problém pro elektrické vedení i úrodu. Panují obavy, že se bude opakovat situace z loňského roku, kdy země zažila nejhorší sucha za posledních 60 let. S vedry a vysokými teplotami se v uplynulých týdnech potýkají také Spojené státy a Evropa.

Po Kerberovi přijde Cháron. Evropu čekají ještě větší vedra

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám