Hlavní obsah

V Anglii našli kotě bez pohlavních orgánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do centra na ochranu zvířat ve městě Gateshead v anglickém hrabství Tyne a Wear se dostalo kotě, u kterého veterináři během zdravotní prohlídky nenašli žádné pohlavní orgány. Podle deníku The Telegraph se dost možná jedná o první zaznamenaný případ „genderově neutrální“ kočky na světě.

Kotě Hope nemá žádné pohlavní orgány.Video: AP

 
Článek

Kotě, které veterináři z Cats Protection - Tyneside Adoption Centre pojmenovali Hope, ale následně bylo svojí novou majitelkou přejmenováno na Beans, bylo součástí opuštěného vrhu.

Foto: Profimedia.cz

Kotě nemá žádné pohlavní orgány.

„Bylo to náhodné zjištění. Nikdo to netušil. Kotě Hope prošlo stejnou zdravotní prohlídkou jako ostatní kočky. Když jej veterinář kontroloval, pod ocasem to prostě nevypadalo tak, jak bychom ať už u jakéhokoliv pohlaví očekávali,“ uvedla vedoucí zmiňovaného centra Fiona Brockbanková.

Kotě podle Brockbankové nemá žádné vnější ani vnitřní pohlavní orgány. Když se ve vědecké literatuře snažila nalézt jakýkoliv záznam o podobném případu, nic nenašla.

Telegraph uvádí, že u koček již byly v minulosti zaznamenány případy hermafroditů (jedinec se samčími i samičími pohlavními orgány), zástupce tohoto zvířecího druhu bez genitálií však dosud znám nebyl.

I přes absenci pohlavních orgánů však kotě nemá problém s vyprazdňováním a navzdory své odlišnosti už dokonce stihlo najít nového majitele. Adoptovala jej Jessi Bennettová, která studuje obor zaměřený na chování zvířat. Svému novému čtyřnohému kamarádovi dala nové jméno Beans.

Kotě se čtyřma ušima se stalo hvězdou sociálních sítí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám