Hlavní obsah

Utratila téměř 200 tisíc za veterináře, aby jí řekli, že je její kočka „divná“

– Salford

Když přinesla studentka z Velké Británie svou kočku Moose na kastraci, veterináři ji vyděsili. Poukázali totiž na to, že velmi rychle dýchá a že by se mohlo jednat o závažné onemocnění. Zvíře podstoupilo sérii vyšetření, za což dívka zaplatila v přepočtu necelých 200 tisíc korun. A výsledek? Experti konstatovali, že kočka je jen „trochu divná“, píše server listu The Daily Mail.

Kočka Moose se nadechuje i 80krát za minutu.Video: AP

 
Článek

Třiadvacetiletá studentka hudby Abigail Lakerová z britského Salfordu si Moose koupila v loňském roce.

„Vždycky jsem měla také psy a ti se zadýchávali, takže jsem si nemyslela, že je to divné, dokud mě veterinář nepožádal, abych to sledovala. Tehdy jsem si všimla, jak často to dělá,“ popsala majitelka kočky.

Začala tedy dýchání Moose kontrolovat a zjistila, že se nadechuje i 80krát za minutu. Přitom kočka v klidu má běžnou dýchací frekvenci 20 až 30 vdechů za minutu. „Když to bylo víc než 100 za minutu, musela jsem s ní spěchat k veterináři,“ dodala Lakerová.

Foto: AP

Kočka Moose se nadechuje i 80krát za minutu.

Následovaly měsíce nejrůznějších testů a pozorování, které však neodhalily žádný problém. Zrychlené dýchání nemá nic společného ani se srdcem, ani s plícemi a pravděpodobně jde o způsob chování.

„Veterinář nakonec stanovil diagnózu, že je zkrátka jen trochu divná, což pro mě byla úleva. Ale stálo mě to 7000 liber (v přepočtu 191 tisíc korun),“ dodala Lakerová.

V Anglii našli kotě bez pohlavních orgánů

Koktejl

Reklama

Související témata:
Kočka Moose
Abigail Laker

Výběr článků

Načítám