Hlavní obsah

Unikátní gurmánský zážitek nabídne adrenalinová večeře 50 metrů nad zemí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Že nelze skloubit prvotřídní gurmánský zážitek a adrenalin? Belgičtí kuchaři předvedli, že to možné opravdu je. Servírovali luxusní večeři ve výšce 50 metrů nad zemí, a to i za pondělního nepříznivého počasí, kdy pršelo a byla zima.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bruselská luxusní večeře v dešti, zimě a ve výšce 50 metrů nad zemíVideo: Reuters

 
Článek

Dvaadvacet otrlých gurmánů usedlo do sedaček s bezpečnostními pásy a nechalo se společně vytáhnout jeřábem do výšky 50 metrů. Sedm vyhlášených šéfkuchařů jim pak připravilo vynikající menu o pěti chodech.

„Situaci nám komplikuje fakt, že tu naneštěstí nemáme jak ohřát talíře, proto mohou být trochu chladné. Začali jsme ale se studenými předkrmy. Hlavní teplé jídlo se pak budeme snažit servírovat za těch nejlepších podmínek. A večeři zakončíme opět studeným dezertem,“ uvedl během servírování unikátní večeře šéfkuchař Lionel Rigolet z bruselské restaurace „Comme chez Soi“.

Akce s názvem „Večeře v oblacích“ se ale v Bruselu nekonala naposledy. Bude probíhat každý týden v červnu, ovšem vždy na jiném místě, aby si strávníci mohli vychutnat kromě jídla i různé pohledy na město.

Večeře v oblacíchVideo: Novinky

Celý nápad večeře v oblacích pochází od Davida Ghyselse. Poprvé byl realizován v Belgii v roce 2006 a od té doby se rychle rozšířil do celého světa. V současné době má jeho společnost zastoupení ve 43 zemích a už přinesla zážitek 125 000 lidí. Výjimkou není ani Česká republika. Češi měli možnost si podobným způsobem vychutnat jídlo o posledním květnovém víkendu v Praze. [celá zpráva]

„Je to něco mimořádného a zároveň je to vždy jedinečný okamžik. Jste vysoko nad zemí a šéfkuchaři pro vás připravují jídlo, ale je to jen jediná večeře, která už se nebude opakovat. Je to skutečně prchavý zážitek,“ uvedl pro agenturu Reuters Ghysels, který se v pondělí 4. června zúčastnil hodování v Bruselu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám