Hlavní obsah

Statečný kurýr se vrhl do řeky za ženou, která skočila z mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádnou statečnost projevil 31letý kurýr Peng Qinglin ve městě Chang-čou v čínské provincii Če-ťiang. Vrhl se totiž do řeky Čchien-tchang za ženou, která do vody skočila z mostu. A zachránil ji.

Odvážný kurýr skočil do vody pro ženuVideo: AP

 
Článek

Podle listu China Daily jel Peng zrovna na svém kole přes most, když viděl, že žena skočila do vody. Neváhal. Přelezl zábradlí mostu a po krátké chvilce odhodlávání skočil do vody také.

Ženu, která do vody skočila, se mu podařilo dopravit k jednomu z pilířů mostu, kde pak oba počkali na záchrannou loď.

„Když jsem přelezl přes to zábradlí, uvědomil jsem si, jak vysoko to je,“ řekl Peng k desetimetrovému skoku. „Ale když jsem dole viděl tu ženu, uvědomil jsem si, že mi nezbývá nic jiného než za ní skočit a zachránit ji,“ dodal mladý hrdina.

Později 29letá žena, kterou Peng zachránil, přiznala, že skokem z mostu chtěla ukončit svůj život, protože se nedokázala vyrovnat se všemi těžkostmi, které ji potkaly. To se ale změnilo, nikdy prý netušila, že by pro ni byl kdokoliv ochotný skočit, aby ji zachránil.

Peng dostal za svůj čin od rady města medaili za statečnost. Tu obdržel v nemocnici, protože si při skoku do vody přivodil zranění páteře. S tím si v nemocnici poleží zhruba 10 dní.

Influencerka nepřežila kúru v odtučňovacím kempu

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám