Hlavní obsah

Influencerka nepřežila kúru v odtučňovacím kempu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životem zaplatila mladá čínská influencerka za snahu shodit v rekordním čase víc než polovinu své váhy a inspirovat další cvalíky. V odtučňovacím táboře na severozápadě Číny chtěla zhubnout o rovný metrák. Vůle 21leté dívky sice drastickou dietu a enormní zátěž vydržela, zradilo ji však tělo. Zemřela na selhání organismu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Influencerka, vystupující pod jménem Cuihua, měla v plánu zhubnout z 156 na 56 kilogramů. Desítky tisíc diváků pravidelnými příspěvky na čínské verzi TikToku udržovala v obraze.

Podle informací čínských médií se snažila inspirovat další obézní lidi, aby se odhodlali svůj problém aktivně řešit. Namísto toho se jí ale podařilo rozproudit debatu o tom, jak omezit škodlivý dosah influencerů, poznamenala americká stanice CNN.

Před několika týdny se mladý Číňan upil k smrti v přímém přenosu, když se snažil tzv. followery ohromit tím, že do sebe v krátkém čase doslova vyklopil několik lahví likéru. Případů, kdy dávají samostatní tvůrci internetového obsahu špatný příklad, přibývá. Nejen v Číně, ale celosvětově.

Influencera Andrewa Tatea čeká soud. Zpřísnili mu obvinění

Zahraniční

Influencerka Cuihua podle čínského rádia nehubla poprvé. Absolvovala už několik hubnoucích pobytů v odtučňovacích kempech. Osudným se jí stal ten poslední, kde za dva měsíce zhubla 27 kilogramů.

Odtučňovací tábor se za smrt dívky omluvil a rodinu odškodnil blíže nespecifikovanou sumou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám