Hlavní obsah

Rybářům z převrácené lodi pomohl k záchraně chladicí box

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albany

Tři rybáři ze západní Austrálie byli minulý týden velmi rádi, že měli na lodi chladicí box. Důvodem však nebylo příjemně vychlazené pivo. Jejich loď se totiž převrátila a box jim pomohl udržet se pohromadě na hladině rozbouřeného moře.

Video: AP

 
Článek

Tři muži se minulý týden vydali na ryby u západoaustralského města Albany, ale zhruba 17 kilometrů od pobřeží se jejich loď na rozbouřeném moři převrátila a všichni skončili ve vlnách. Naštěstí měli vedle záchranných vest i chladicí box, díky kterému se mohli udržet pohromadě na hladině, než dorazila pomoc.

Tu se jim podařilo přivolat asi půl hodiny po nehodě prostřednictvím zařízení pro stav ohrožení, které záchranářům odeslalo přesné souřadnice místa, kde se muži nacházejí. Podle vyjádření Chrise Johnse z námořní záchranné služby v Albany by bez toho bylo velmi obtížné rybáře za daných podmínek najít.

Vlny odnesly loď i s opravářem. Na moři strávil 24 dnů jen o kečupu a bujonu

Koktejl

Australský úřad pro námořní bezpečnost pak dodal, že kdyby muži toto nouzové zařízení neměli, rozhodně by z nepříjemné situace nevyvázli tak hladce. „Mohlo to znamenat rozdíl mezi životem a smrtí,“ uvedl úřad v prohlášení.

Záchranáři dorazili asi 70 minut poté, co zachytili nouzový signál, a dopravili muže do bezpečí. Nikdo neutrpěl žádná zranění, jen jeden rybář byl po dlouhém pobytu ve vodě mírně podchlazený.

Jeden z mužů později uvedl, že jako poděkování pošle příspěvek na účet námořních záchranářů v Albany.

Teenagery na paddleboardech odvál vítr od pláže na ostrov

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám