Hlavní obsah

Řidič v Německu zničil myčku aut. Zřejmě to neuměl s automatickou převodovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči pro pláč zbyly majiteli myčky aut v sasko-anhaltském Sangerhausenu poté, co mu 73letý senior svým vozem zdevastoval téměř celou linku a způsobil škodu za 200 tisíc eur (4,9 mil. Kč). Příčinou nebyla zdravotní indispozice řidiče, ale zřejmě fakt, že měl problém s ovládáním automatické převodovky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident zaznamenala bezpečnostní kamera. Na záběrech je vidět, jak zákazník pomalu vjíždí svým vozem Audi do interiéru myčky. Obsluhující muž stojí stranou a chystá se auto omýt ručním vysokotlakým čističem.

Najednou se vůz dal do pohybu a projel linkou skrz kartáče, poškodil její mechaniku a zastavil se o sloup sušičky. Šokovaný provozovatel se chytil za hlavu a rozběhl se k nabouranému autu.

Řidič, který vyvázl bez zranění, mezitím stačil vystoupit a nevěřícně se rozhlížel. Majiteli linky se téměř zhroutil svět. „Je to strašné. Můžu to zavřít, nejméně 60 procent zařízení je zničeno,“ lkal podle serveru Local 35letý provozovatel myčky.

Jen dodání náhradních dílů prý potrvá deset až 14 týdnů. „Kromě toho nemám tolik peněz, abych to mohl nechat rychle opravit,“ pokračoval mladý muž, který navíc musí splácet půjčku. „Bude to asi trvat celou věčnost, než se do věci vloží pojišťovna a systém se opraví,“ dodal zoufalý majitel.

Američanka zapomněla na rozbité okno a vjela do mycí linky

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám