Hlavní obsah

Putin navštívil dětskou nemocnici, malí pacienti se před ním schovávali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin, jehož země útočí na Ukrajinu, se snažil ukázat svou lepší stránku, a tak se vypravil do dětské nemocnice. Pravděpodobně však nepočítal s tím, že bude děti děsit. Jeden chlapec se před ním dokonce schoval pod peřinu.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Putin při návštěvě dětské nemocnice

Článek

Vladimir Putin se před pár dny vypravil na inspekci do Centra dětské hematologie, onkologie a imunologie Dmitrije Rogačeva v Moskvě. Navštívil všechna oddělení a také malé pacienty, kteří tam v současnosti pobývají.

Do světa byly vypuštěny záběry, na nichž Putin v nemocničním pokoji navštívil dvě pacientky a přinesl jim podle rozměrů ne úplně drobné dárky. Obě dívky se usmívají a vypadají, že jsou prezidentovou návštěvou potěšeny.

Ale několik dalších pacientů už tak nadšených nebylo, uvedl web Metro, jenž zároveň glosuje, že Putin děsí i děti, které v zařízení statečně čelí takovému zlu, jakým rakovina bezpochyby je.

Jedním z nich byl i malý Vadim, jenž se před Putinem dokonce schoval pod peřinu. Faux pas se snažila napravit Vadimova maminka, která mu přikrývku zase stáhla a pohrozila, že mu na dva dny sebere mobilní telefon. Ale ani to nezabralo a synek se znovu celý zakryl.

„On se jen tak stydí,“ řekla matka v rozpacích, ale Vadim se nenechal: „Já se nestydím!“

Putin se snažil vypadat, že je nad věcí, ale nálepky, že jej děti mají za superzloducha, se již jen tak nezbaví.

Rodiče žádají o přejmenování syna Putina. Jeho bratranec Šojgu si jméno zatím ponechá

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám