Hlavní obsah

Rodiče žádají o přejmenování syna Putina. Jeho bratranec Šojgu si jméno zatím ponechá

Rodiče původem z Tádžikistánu dali svému synovi jméno Putin jako výraz obdivu k ruskému prezidentovi. Nyní tohoto rozhodnutí litují a žádají úřady o povolení k přejmenování.

Foto: Profimedia.cz

Socha ruského prezidenta v newyorském Central Parku (ilustrační foto)

Článek

Dnes osmiletý Putin Džurajev se původně narodil jako Rasul, ale jeho rodiče jej později nechali přejmenovat na Putina. Přesvědčil je k tomu chlapcův dědeček Rahmon Džurajev, jenž je velkým obdivovatelem ruského prezidenta. A toho zase podle serveru Daily Mail v roce 2016 inspiroval egyptský novinář, jenž stejné jméno dal svému synovi.

Jekatěrina Bělousová, vedoucí matričního úřadu pro Alexandrovský obvod (severovýchodně od Moskvy), místním médiím potvrdila, že Putinovi rodiče znovu požádali o přejmenování, tentokrát zpět na Rasula. „Rodiče se na nás znovu obrátili a v současné době s nimi celou věc konzultujeme. Řekněme, že svého tehdejšího rozhodnutí litují,“ řekla Bělousová.

Manželé Džurajevovi se synem Putinem

Zároveň doplnila, že malý Putin má ještě bratrance Šojgua, jenž dostal jméno podle ruského ministra obrany. Jeho rodiče však o přejmenování zatím nepožádali.

Rodina Džurajevových pochází z Tádžikistánu a do Ruska emigrovala kvůli občanské válce, která tam probíhala v devadesátých letech. Ruský prezident byl ve středoasijských zemích dlouho považován za ikonického vůdce, ale od rozpoutání války na Ukrajině tam jeho popularita značně klesá.

Migranti z těchto zemí jsou navíc v hledáčku vojenských náborářů, kteří navštěvují modlitebny a komunitní centra a muslimské migranty z těchto států verbují do války na Ukrajině. Za to jim vedle peněz slibují například urychlení procesu udělování ruského občanství.

Putin marně čekal na potlesk. V sále zavládlo naprosté ticho

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám