Hlavní obsah

Policie zatkla tokijského taxikáře za to, že najel do holubů a jednoho zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská policie v neděli zatkla řidiče taxislužby za to, že svým autem v Tokiu záměrně najel do hejna holubů a jednoho z ptáků usmrtil. Vyšetřovatelé stíhají padesátiletého muže za provinění proti zákonu na ochranu zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se podle listu Mainiči Šimbun odehrál na ulici ve čtvrti Nakano před semaforem, kde řidič na červenou zastavil. Jakmile naskočila zelená, taxikář se okamžitě a s velkým zrychlením rozjel, přičemž si to namířil rovnou do holubů.

V rychlosti asi 60 kilometrů jednoho z ptáků zabil, čehož si všiml jeden kolemjdoucí i proto, že motor auta prý příliš burácel. Policie nechala provést pitvu nešťastného opeřence, načež veterinář jako příčinu smrti označil traumatický šok.

Vyšetřovatelé klasifikovali počínání řidiče za „velmi zlomyslné“. „Použil auto k zabití obyčejného holuba, který není lovnou zvěří,“ potvrdil mluvčí tokijské policie.

Taxikář se nařčení nebránil. „Silnice jsou pro lidi. Je na holubech, aby se autům vyhnuli,“ prohlásil při zatýkání.

Na sociálních sítích vyvolal případ různé reakce. „Páni, jak mohou někoho zatknout za přejetí holuba?“ divil se jeden z uživatelů. „Mohl aspoň zatroubit. Ale úmyslně jej zabít? To je přes čáru,“ napsal další.

Německé město chce zakroutit krkem přemnoženým holubům. Doslova a ručně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám