Hlavní obsah

Německé město chce zakroutit krkem přemnoženým holubům. Doslova a ručně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátký proces s přemnoženými holuby hodlá učinit západoněmecké město Limburg an der Lahn. Až tisícovku dotěrných opeřenců vláká do pasti a pak jim pověřený likvidátor zakroutí krkem, a to doslova. A ručně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Radnice si podle deníku Bild slibuje od tohoto razantního kroku rychlé řešení problémů s holubími exkrementy, které ničí fasády budov a představují i zdravotní riziko pro obyvatele 36tisícového města.

„Podle většinového názoru je holubí populace v Limburgu tak početná, že je naléhavě nutné v zájmu ochrany lidí a budov zasáhnout,“ cituje z prohlášení radnice Bild, který poznamenal, že holubům se také říká „létající krysy“.

Proti ohlášenému zabíjení holubů protestují ochránci zvířat a při hlasování jej odmítli i zástupci strany Zelených. Kritici po schůzi křičeli na demonstraci na radní, že jsou „zabijáci“.

Kontroverzní zakázku na vybití tisícovky opeřenců chce město vypsat na dobu dvou let. Pak by prý úřady mohly zvolit „jemnější“ metodu, třeba vybírání vajíček z holubníků a jejich nahrazování atrapami ze sádry nebo plastu.

Výbor pro životní prostředí městského sněmu je ale v tomto ohledu skeptický. Řešení s náhražkami by prý bylo příliš drahé a mělo by malou naději na úspěch.

Zda a kdy přesně k likvidaci holubích hejn dojde, rozhodnou podle Bildu pravděpodobně soudy. Sokolník a lovec Bertold Geis, který městu radil, se nicméně domnívá, že razantní postup proti holubům je právně v pořádku. „Jakmile bude zakázka vypsána, přihlásím se,“ uvedl.

Spor mezi chovateli holubů v Portugalsku si vyžádal čtyři mrtvé

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám