Hlavní obsah

Po polibku do boje. Ukrajinští novomanželé tráví líbánky obranou své země

Válka přináší oběti různého typu. Své o tom ví i ukrajinský pár Jaryna Arievaová a Sviatoslav Fursin, který se krátce po uzavření manželství namísto romantických líbánek zapojil do boje za ochranu své země. „Je to těžké pochopit, ale je to nová realita, v které nyní žijeme,“ svěřila se Arievaová serveru CNN.

Foto: Profimedia.cz

Lidé v americkém Washingtonu s transparenty volajícími po konci války na Ukrajině. Ilustrační foto.

Článek

Ukrajinský pár si chtěl říct své ano až v květnu, když ale minulý čtvrtek Rusko zahájilo invazi do jejich země, svatební proces Jaryna se Sviatoslavem s ohledem na nejasnou budoucnost urychlili.

Po ceremonii na nic nečekali a ihned se stali členy ukrajinské územní obrany v Kyjevě (Territorial Defense Center), informuje CNN.

Jednadvacetiletá Arievaová z Kyjeva v rozhovoru pro CNN uvedla, že první jarní den lidé obvykle zasévají slunečnice, což je ukrajinská národní květina. Nyní se místo toho snaží ubránit útokům ruských vojsk.

„Je to těžké pochopit, ale je to nová realita, v které nyní žijeme,“ svěřila se žena smířlivě k netradiční formě líbánek.

„Nikdo tady nehlásí, že prohrajeme, nikdo nebrečí. Všichni věříme, že zvítězíme. Je to jen otázka času. Dělá mi radost vidět tolik lidí, kteří jsou připraveni bojovat. Připraveni za svou zemi zabíjet. A přitom nepochybovat o našem vítězství,“ dodala.

„Ukrajinský lid chtěl být vždy svobodný a za svobodu je vždy připraven bojovat,“ má jasno její manžel, pocházející z města Lvov na západě země.

Čtyřiadvacetiletý Ukrajinec má o svoji rodinu pochopitelně strach, dle svých slov ale udělá vše proto, aby ji ochránil. „Doufám, že si již brzy budu moct společně se svými nejbližšími sednout u sklenice dobrého vína a oslavit vítězství,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám