Hlavní obsah

Obří balvan se v Turecku svalil na dům a pukl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adiyaman

Velké štěstí měli obyvatelé odlehlejší obydlené oblasti u tureckého města Adiyaman. Ze svahu se totiž svalil obří balvan. Naštěstí se však zastavil o jeden z domů, následně pukl a rozpadl se na dvě části.

Dům v Turecku zavalil obří balvan a pukl.Video: Reuters

 
Článek

Ničivé zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo více než 50 tisíc obětí. Ztráty na životech ovšem podle odborníků nemusely být tak vysoké, kdyby se při výstavbě tureckých budov dodržely stavební předpisy.

Ale ne všechny budovy v Turecku jsou postaveny špatně. Jednou z nich je i dům v oblasti u města Adiyaman, ne nějž se ze svahu svalil obří balvan, upozornila agentura Reuters.

Foto: Reuters

Dům v Turecku zavalil obří balvan a pukl.

Dům nezůstal zcela nepoškozený, ale dokázal náporu odolat a zabránil, aby se velký kus skály svalil dále do údolí, kde stojí další domy. Balvan se navíc na místě rozpůlil.

Mezi zřícenými domy v tureckém městě ční téměř netknutá stavba ze skla. Plní normy EU

Zahraniční

Silné zemětřesení o magnitudu 7,7 a 7,6 zasáhlo jižní Turecko a severní Sýrii v noci z 5. na 6. února. V sobotu 25. února pak byly v centrálním Turecku zaznamenány další otřesy. Ty však již nebyly tak silné a vyžádaly si pouze jednotky obětí.

Místo betonu kamení. Záběry odhalily kvalitu tureckých budov

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám