Hlavní obsah

Nejhorší vánoční dárky? Prošlé jídlo i použitý deodorant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý vnímá Vánoce trochu jinak. Zatímco někteří shání dárečky s nápadem v průběhu celého roku, pro jiné není shánění dárků pro své bližní ani v nejmenším prioritou. Nicméně některé přešlapy v tomto ohledu neomlouvá zhola nic. Portál Which? zaměřený na spotřebitelskou tematiku přišel s výčtem nejhorších dárků, které lidé ve Velké Británii obdrželi.

Foto: Profimedia.cz
Článek

Mezi nejhoršími dárky byly vyjma prošlého jídla či načatého deodorantu i smeták a lopatka nebo třeba hromada čokolády, láhev vodky a knížka o konspiračních teoriích. Pokud jste na moment zaváhali, v čem jsou tyto dárky nevhodné, vězte, že člověk obdarovaný sladkostí trpí alergií na mléčné produkty, vodku dostala těhotná žena a ten s knihou o soudném dnu a mimozemšťanech pod stromkem zjevně nestudoval na vysoké škole života.

Výzkum zahrnující 1800 osob přišel mimo jiné i na to, že každý čtvrtý člověk dostal o těchto Vánocích nechtěný dárek. Čtvrtina z nich takový dárek poslala dál, každý sedmý se pokusil dárek u prodejce vyměnit za něco jiného, každý čtrnáctý jej umístil na eBay a každý desátý jej jednoduše vyhodil do koše. Jen necelá desítka tázaných osob konfrontovala člověka, který jim nevhodný dárek dal, a vrátila ho.

Anketa

Co děláte s vánočními dárky, které se vám nelíbí?
Někam je založím.
31,6 %
Vyhodím je.
5,9 %
Zkusím je vrátit nebo vyměnit u prodejce.
5,4 %
Dám je někomu jinému.
57,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4370 čtenářů.

Podle portálu Which? jsou to spíše ženy, které posílají nevhodné dárky dále. Dělá to 30 procent z nich, zatímco mužů toto dělá jen 20 procent. Portál také upozorňuje na to, že v době svátků bývají prodejci benevolentnější v oblasti výměny nevhodných dárků, jen je třeba získat účtenku. A pokud se vám to nepodaří, většinu dárků můžete dát alespoň na charitu.

Dárcovství přes krizi láme rekordy

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám