Hlavní obsah

Moskevští radní razí hromadné hubnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Hromadné hubnutí chtějí v ruské metropoli prosadit radní. Hodlají prý navázat na překvapivě kladné zkušenosti úředníků ze čtvrti Sokolí hora, kteří se již asi rok oddávají ozdravným praktikám. Jejich výsledky jsou prý tak působivé, že v Moskvě co nevidět začne rozsáhlá kampaň, jejímž cílem je zeštíhlení a ozdravení Moskvanů.

Foto: Petr Kiška

Zahájení festivalu v divadle Antonína Dvořáka.

Článek

Kult hubnutí se v ruské metropoli pěstuje mezi politiky již delší dobu. Poslanci Státní dumy jsou třeba posedlí dietou, která závisí na krevní skupině jednotlivce. Jde sice o náročný a hlavně nákladný proces, avšak zaručeně prý funguje.

Levné hubnutí

Poslanci moskevské městské dumy zase dávají přednost metodě, při níž se musí dbát na množství užitečných a neužitečných komponentů potravin. Dieta prý pochází ze sovětských časů a je docela levná. Nevýhodou však je, že vyžaduje složité počítání obsahu tuků, či bílkovin. Když už se ale k optimálním hodnotám úředníci propracovali, nechtějí si je nechávat pro sebe. Své zkušenosti v poslední době dávají k dobru veřejnosti.

Správa obvodu Sokolí hora tak na vlastní náklady vydala brožuru, jež poučuje Moskvany, jak mají správně jíst. Za vzor jim dává městskou poslankyni, která zhubla o deset kilo. Odbor spotřebního trhu moskevské radnice již schválil šíření osvěty o zdravé výživě ve městě.

Putin průkopník

Předpokládá se vytvoření rozsáhlé poradenské sítě, jejíž zástupci budou zdarma školit lidi v továrnách, školách, či nemocnicích. V obchodech a v metru se objeví propagační literatura s příslušným poučením a ke zdravé výživě budou Moskvany vyzývat reklamní štíty.

Ruský prezident Vladimir Putin před časem nadělal rozruch mezi úředníky, když je vyzval, aby šli příkladem při sportování. Obtloustlí a neohrabaní poslanci, ministři a gubernátoři se pak dávali fotografovat v teplákových soupravách. Sportování však většina z nich jen přihlížela. Podle listu Moskovskij komsomolec chce moskevská radnice nejspíš prezidenta překvapit a navrhnout mu nový program ozdravení národa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám