Hlavní obsah

Mladík požádal v moskevském metru přítelkyni o ruku, dostal za to vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský mladík pozval v první polovině listopadu svou přítelkyni na netradiční večeři na nástupišti moskevského metra, aby ji při tom mohl požádat o ruku. Tato akce však neunikla pozornosti ruských úřadů, které jej poslaly na pět dnů do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladý Jevgenij přinesl 7. listopadu na nástupiště moskevské stanice VDNCh skládací stůl, dvě židle, šampaňské a pár dalších věcí, aby tam se svou přítelkyní chvíli společně poseděli. Jeho záměrem bylo požádat ji při této netradiční události o ruku, a tak po chvíli poklekl a zeptal se, zda si jej vezme.

Druhý den však jeho dívku navštívila v práci policie a oba vyzvala, aby se večer dostavili na policejní stanici a podali vysvětlení. Vzhledem k banálnosti prohřešku necítili potřebu někam chodit, a tak poslali vysvětlení pouze písemně.

Další den si však na ně policisté počkali na cestě do práce. Oba je zatkli a sdělili jim obvinění z takzvaného lehkého výtržnictví, kdy ruský právní systém podle serveru Newsweek rozlišuje výtržnictví lehké a těžké. Snoubenka vyvázla pouze s pokutou tisíc rublů (přibližně 250 korun), ale Jevgenij putoval na pět dnů za mříže.

Putin navštívil dětskou nemocnici, malí pacienti se před ním schovávali

Koktejl

„Říkali, že jsme bránili pohybu cestujících na nástupišti. Chtěli mi vzít telefon a nasadit pouta. Byl jsem docela v šoku a říkal jsem, že jim nikam neuteču,“ popsal mladík po propuštění a doplnil, že ve vazbě nedostal téměř žádné jídlo.

Vedle toho však uvedl, že se celou záležitostí již dál nehodlá nijak zabývat, tedy že nehodlá podávat stížnosti u úřadů ani nechce svůj případ hnát k soudu. A to ani přesto, že jej ve vězení podle jeho vlastních slov drželi v izolaci.

Pravděpodobně má totiž Jevgenij v tuto chvíli velkou radost především z toho, že v jeho příběhu přišel dobrý konec hned na začátku: dívka jeho srdce totiž odpověděla ano.

Věc opravdových mužů, hřbitov. Billboard v Rusku ukazoval bizarní směsici reklam

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám