Hlavní obsah

Věc opravdových mužů, hřbitov. Billboard v Rusku ukazoval bizarní směsici reklam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Billboard v ruském městě Berezniki ukazoval hned po sobě reklamu na vstup do armády a na pohřební ústav. Ředitel reklamní agentury se musel omluvit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Billboard nejprve lákal na podepsání kontraktu s ruskou armádou, která potřebuje vojáky do bojů na Ukrajině, kde už dvacátým měsícem vede invazi, informoval portál Meduza.

„Věc opravdových mužů. Po boku svých krajanů,“ zněl slogan první reklamy, která také uváděla telefonní číslo na místní odvodové centrum. Hned po ní se však zobrazovala reklama na místní pohřební ústav Grand Ritual. Ta zákazníky lákala na slogan „Hlavní brána do městského hřbitova“.

Na nezvyklou kombinaci reklam posléze upozornil proválečný kanál na platformě Telegram a požadoval od lidí zodpovědných za výběr reklam omluvu. Ředitel agentury, která vlastní billboard, médiím v reakci sdělil, že už se „veteránům omluvil“.

„Neměli jsme na mysli žádný skrytý význam. Je to náhoda, protože reklamní konstrukce ukazuje tři reklamní bannery. To, co se stalo, bych mohl nazvat shodou okolností,“ sdělil ředitel.

Válka na Ukrajině podle odhadů působí ruské armádě obrovské ztráty, Moskva nicméně počty padlých nezveřejňuje. Generální štáb ukrajinské armády tvrdí, že k dnešnímu dni ruské síly přišly o více než 280 tisíc mužů, kteří buď padli, nebo utrpěli zranění. Toto tvrzení však nelze ověřit z nezávislých zdrojů.

Portál Meduza v červenci uvedl, že podle jeho výpočtů zemřelo v bojích na Ukrajině do května letošního roku zhruba 47 tisíc Rusů. Vycházel přitom z rejstříku dědických řízení a ze statistiky o úmrtnosti, kterou obdržel na oficiální žádost od ruského statistického úřadu Rosstat. Tato statistika však pokrývala pouze rok 2022.

Ruský zpěvák vychvaluje válku, na frontě se mu ale koncertovat nechce. Žena ho prý nepustí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám