Hlavní obsah

Milionáře nahradí Supermilionář

Právo, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Populární soutěž Chcete být milionářem, která před dvěma roky v USA náhle přišla o zájem diváků, se nyní vrátí na obrazovky stanice ABC jako Supermilionář. Největší lákadlem nové verze má přitom být zvýšení hlavní výhry z jednoho na deset miliónů dolarů (asi 266 miliónů korun).

Foto: Škoda Transportation

Do slovenské metropole Bratislavy zamíří dalších 40 trolejbusů ze Škody Electric za více než půl miliardy korun.

Článek

ABC, která soutěž uváděla od roku 1999, ji sama nazývala největším hitem desetiletí. Program, který pravidelně sledovalo v průměru až 30 miliónů diváků, však byl uváděn příliš často a zájem o něj rychle upadal, takže byl nakonec odsunut do méně atraktivních časů.

Brit Steve Knight, který spolu s Mikem Whitehallem a Davidem Briggsem Milionáře vymyslel, však nyní pevně věří v oživení zájmu o hru: "Vypadá to, že by to mohl být opět hit, když se výhra zněkolikanásobí," citoval jej americký tisk.

Nová verze pořadu má vyšší výhry již od prvních stupňů - první otázka je za 1000 dolarů. Přibyly také další záchytné body a otázky jsou nyní obtížnější. Program provází nová grafika a hudba.

Michael Davies z firmy Celador v Londýně, která soutěž produkuje, věří, že Supermilionář se stane novým hitem televizních obrazovek i tím, že získá vyšší úroveň.

Reklama

Související témata:

Související články

V belgickém Milionáři začnou soutěžit páry

Muž se potí na křesle v soutěžním pořadu Chcete být milionářem? a jeho partnerka v hledišti by si očividně nejradši ukousla jazyk, protože zná odpověď...

Výběr článků

Načítám