Hlavní obsah

Jack Nicholson koupil Brandovu vilu

HOLLYWOOD

Luxusní vilu hollywoodské legendy Marlona Branda, který zemřel 1. července v Los Angeles na selhání plic, koupil Jack Nicholson, jeho přítel z oboru a soused v Beverly Hills. Napsal to německý nedělník Bild am Sonntag, aniž by vyčíslil cenu nemovitosti.

Foto: Denisa Motáčková
Článek

Na prodej je prý i dopis, který Brando napsal v roce 1946 svému agentovi. Jeho vyvolávací cena činí sto tisíc dolarů (asi 2,6 mil. korun) a list podle prodejce obsahuje i "autentické pravopisné chyby".

Brando po sobě zanechal majetek, jehož cena se odhaduje na 21,6 miliónu dolarů (555 miliónů korun).

Hodnota hercových nemovitostí, včetně tahitského ostrůvku, který koupil v roce 1966 po natočení filmu Vzpoura na lodi Bounty, se odhaduje na 18,6 miliónu dolarů (478 miliónů korun).  

Kvůli dluhům prý zastavil Oscary

Osobní majetek pak na další tři milióny. Brando v poslední vůli neupřesnil, jak má být jeho jmění rozděleno mezi dědice.

Přitom Brandova biografie od Patricie Ruizové, která měla vyjít letos na podzim, uvádí, že měl 16 miliónů dolarů dluhů (411 miliónů korun) a že zastavil i obě sošky Oscarů.

Herec jí řekl, že žije z penze 3500 dolarů, kterou mu vyplácejí herecké odbory, a 1100 dolarů od státu. "Nemám ani na to, abych si zaplatil životní pojistku," uvedl.

Reklama

Související články

Jack Nicholson: Věrnost není přirozená

Oscarové filmové hvězdě Jacku Nicholsonovi nic neříkají pojmy jako stálost či věrnost. Přesvědčily se o tom již mnohé zástupy žen, které mu prošly náručím....

Nicholson: Už nechci chodit s holčičkami

Hollywoodský proutník si zřejmě začala uvědomovat přibývající léta. Překvapivě se domnívá, že v jeho věku už není vhodné se ukazovat s mladičkými dámami....

Marlon Brando skončil na kolečkovém křesle

Někdejší hvězdný herec Marlon Brando, který letos v dubnu oslaví 80. narozeniny, se z kdysi okouzlujícího lamače ženských srdcí proměnil k nepoznání....

Výběr článků

Načítám