Hlavní obsah

Jack Nicholson: Věrnost není přirozená

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Oscarové filmové hvězdě Jacku Nicholsonovi nic neříkají pojmy jako stálost či věrnost. Přesvědčily se o tom již mnohé zástupy žen, které mu prošly náručím. Proslulý hollywoodský lamač srdcí se však za svou přelétavost nijak nestydí, naopak si pro ni našel vědecky podložené zdůvodnění.

Jack Nicholson - Přelet nad kukaččím hnízdem

Článek

„Věrnost je naprosto nepřirozená,“ tvrdí šestašedesátiletý herec, podle jehož názoru se příroda ustálila na zhruba osmnáctiměsíčním cyklu, který se pravidelně a neustále opakuje.

Muži se v něm točí kolem žen, spárují se s nimi a po devíti měsících přivedou na svět potomka. Po uplynutí dalších devíti měsíců se příslušníci silnějšího pohlaví znovu vydávají na lov jiné partnerky.

„Možná se to zdá nesmyslné sociologům,“ zdůrazňuje Nicholson, „ale biologicky je to naprosto přijatelné.“

Nezná hranice

Teze, že za všechno vlastně může příroda, u tak nekonformního a společensky nepřizpůsobivého člověka, jakým je Jack Nicholson, ani nepřekvapuje. Zvláště v souvislosti s tím, co sám na sebe prozradil při převzetí Zlaté kamery.

„Jsem člověk, který nikdy nedělá to, co mu jiní říkají, a nikdy nechtěl ničeho dosáhnout. Neuznávám žádné hranice. Jako herec jsem svou prací nikdy nechtěl vykládat svět. Lidem můžu nabídnout pouze to, že je pobavím,“ prohlásil Nicholson.

Reklama

Související témata:

Související články

Jack Nicholson odhaluje ponuré dětství

Na stříbrném plátně si americký herec Jack Nicholson (66) užil rolí záporných či rebelantských dosyta. To vše chce nyní překonat nemilosrdnou filmovou sondou...

Diane Keatonová si Nicholsona nevezme

Americká herečka Diane Keatonová s úsměvem přechází zprávy o své údajné svatbě s hereckým kolegou Jackem Nicholsonem. Jen ona sama totiž ví, že s legendárním...

Výběr článků

Načítám