Hlavní obsah

Marlon Brando skončil na kolečkovém křesle

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Někdejší hvězdný herec Marlon Brando, který letos v dubnu oslaví 80. narozeniny, se z kdysi okouzlujícího lamače ženských srdcí proměnil k nepoznání. V poslední natolik ztloustnul, že se pohybuje pouze na kolečkovém křesle.

Foto: Jiří Rozsypal
Článek

Obludná tloušťka rozmělnila jeho ostře řezané rysy, z pružného a charismatického mladíka i muže středního věku se stala neforemná a nezdravá bečka sádla.

Zasvěcení tvrdí, že za to může především špatný psychický stav, do něhož se dostal po tragédii, na níž se spolupodílely jeho děti. Syn Christian zabil milence sestry Cheyenne a byl odsouzen k vysokému trestu odnětí svobody za vraždu, ona sama si pak v těžké depresi sáhla na život.

Před několika měsíci postihla legendu amerického herectví srdeční mrtvice a byl několik týdnů napojen na dýchací přístroj. Tvrdohlavě však odmítal dodržovat rady lékařů a řekl, že chce zemřít ve svém losangeleském domě, v němž prožil mnoho let.  

Cpe se zmrzlinou

Rozhodl se dokonce sestavit si přesný scénář svého pohřbu. Instrukce o něm má nahrané na kazetách, včetně seznamu přítomných vítaných na obřadu. Marlonův posmrtný popel má být rozprášen na jednom tahitském ostrově, který mu kdysi patřil.

Brando byl třikrát ženatý a stal se otcem sedmi dětí. Vedle filmové práci proslul také svou neuvěřitelnou chutí k jídlu. Ještě nedávno vážil 140 kilogramů a chlubil se tím, že sní 18 litrů zmrzliny týdně.

Oscarový Marlon

K hollywoodské slávě odstartoval Marlon Brando v roce 1947 ve Williamsově Tramvaji do stanice Touha. O pět let později získal za filmové zpracování této hry nominaci na Oscara. Stejné pocty se mu dostalo i za filmy Viva Zapata a Julius César.

Prvního Oscara získal v roce 1955 za postavu dokaře ve filmu V přístavu. Dalšího Oscara dostal za ztvárnění postavy mafiánského bosse ve filmu Kmotr. Na Oscara byl nominován také za filmy Poslední tango v Paříži a Bílé období sucha.

Reklama

Související témata:

Související články

Marlon Brando se připravuje na smrt

Legendární hollywoodský herec Marlon Brando je připraven zemřít a na svou poslední životní roli je již pečlivě připraven. Pro rodinné příslušníky a přátele...

Výběr článků

Načítám