Hlavní obsah

Grilovaný led je v Číně hit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čínských sociálních sítích vzbudily značnou pozornost záběry, na nichž se na grilu připravuje led. Po jídle připravovaném z kamení tak jde v krátké době o další čínskou kulinářskou specialitu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Není to tak dávno, co uživatelé čínských sociálních sítí sdíleli pokrm, jehož základem byly kameny. Nedávno byli zase překvapeni videem, v němž někdo griluje kusy ledu, které při tom natírá omáčkou a sype na ně koření. Všechno se nakonec naservíruje a tváří se to jako vážně míněné jídlo.

Jeden z uživatelů sítě TikTok k tomu natočil další video, v němž vysvětluje, že jde o pokrm, který má být populární v severní Číně, ale že ve skutečnosti jde spíše jen o tahák na turisty. Zároveň dodává, že tvar ledu, který se na gril hodí, může být prakticky libovolný, od kostek přes led, který se nechal umrznout v plastové lahvi, až po obyčejný rampouch.

Podle čínských médií, na která se odvolává server The Sun U.S., však jde o kreativní iniciativu jedno konkrétního pouličního prodejce z města Nan-čchang v provincii Ťiang-si na jihovýchodě Číny.

Ten chtěl přijít s něčím inovativním a zábavným, co by lidem pomohlo překonat horké letní dny. Ale mezitím se jeho nápad stal tak populární, že se k němu nyní zákazníci musejí předem objednávat.

Lidé v diskusích jsou však často zmatení, když například nevědí, zda se výsledný pokrm jí teplý, nebo studený. A jiní zase kroutí hlavami, a to i s odkazem na nedávné zprávy o jídle z kamení. „Smažené kamínky, grilovaný led, co bude dál? Pečené jídelní hůlky?“ ptá se jeden z nich.

Nejtvrdší jídlo na světě. V Číně se stává hitem pokrm s kamením

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám