Hlavní obsah

Dvojčatům se neplánovaně narodily děti ve stejný den

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bloomington

Sestry Jennifer a Jessica Pattersonovy jsou jednovaječná dvojčata. Mají toho společného mnoho, a nejen na první pohled. Dokonce otěhotněly téměř ve stejnou dobu a co víc, jejich potomci se jim narodili ve stejný den a ve stejné nemocnici v americkém Bloomingtonu.

Článek

Podle deníku The Herald Times však 21leté sestry neměly nic podobného v plánu. Jessica odjela do nemocnice, aby jí lékaři provedli císařský řez, a Jennifer ji jen doprovázela. Najednou však ucítila porodní bolesti a jako první se tedy narodila její dcera Adalynn Rose.

Osm a půl hodiny nato přišel na svět i chlapec Mason Douglas, kterého v sobě nosila Jessica. Obě děti jsou v pořádku, i když musela malá Adalynn zpočátku překonávat problémy s nefunkční plící.

„Chtěla jsem, aby si mé dítě užívalo pouze své vlastní narozeniny, neboť moc dobře vím, jaké to je, když se o tento významný den musíte s někým dělit,“ řekla televizi CTV News Jennifer, která se o svém těhotenství dozvěděla týden poté, co její sestra.

Společný domov, společná péče

Obě novopečené matky jsou samoživitelky a žijí spolu už téměř tři roky v jednom bytě. Domácnost chtějí sdílet i nadále, o své novorozené děti se tedy budou starat společně.

„Bude to bláznivé,“ poznamenala Jessica.

Mluvčí nemocnice, Amanda Roachová, pro agenturu AP uvedla, že si nikdo ze zdravotníků nevzpomíná na podobný případ, kdy se dvojčatům narodily děti ve stejný den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám