Hlavní obsah

Dvanáctkrát pohořel v autoškole, tak za sebe poslal dvojníka. Nevyšlo to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž původem z Ghany se v Belgii marně pokoušel získat řidičské oprávnění. Když to nevyšlo ani podvanácté, rozhodl se na test poslat dvojníka. Komisaři to však odhalili a oba muže nyní čeká trest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jehož média označují jako Serge, přišel z Ghany do belgického města Geraardsbergen západně od Bruselu a více než rok se tam snažil získat řidičské oprávnění, aby si rozšířil své možnosti zejména na pracovním trhu. Řidičák sice měl již z Ghany, ale v Belgii byl neplatný. Problém představoval zkušební test.

Když to tedy Sergovi nevyšlo ani na dvanáctý pokus, začal hledat někoho, kdo by zkoušku složil za něj. Našel Juliena původem z Konga, který se Sergovi docela podobal a navíc belgický řidičák již měl. Oba muži se navíc domluvili, že Julien podstoupí zkoušku ve městě Mons, protože měli za to, že ve Valonsku jsou komisaři shovívavější než ve Vlámsku.

Jako chybný se tento předpoklad ukázal hned na začátku, protože když Julien předložil Sergův doklad totožnosti, začali jej úředníci zkoumat. Všimli si rozdílů v podobě Juliena a muže na fotografii v průkazu a celou záležitost předali policii.

Bude jezdit vlakem

Serge byl obžalován z falšování, protože podle státního zástupce se průkaz technicky stal falešným v okamžiku, kdy jej Serge předal Julienovi. Sergovi tak nyní hrozí podmínka o délce jednoho roku a pro jeho komplice prokurátor žádá 200 hodin veřejně prospěšných prací.

Sergův advokát mezitím webu La Libre sdělil, že jeho mandant sice řidičské oprávnění stále nemá, zato získal možnost pracovat v místní obalové firmě, kam může dojíždět vlakem.

Opilý řidič v Nizozemsku se prokázal falešným řidičákem Borise Johnsona s platností do roku 3000

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám