Hlavní obsah

Chlapec visel z lanovky a držel se zuby nehty. K horní stanici bylo přitom daleko

Velké štěstí měl mladý snowboardista v lyžařském středisku v kanadském Saskatchewanu. Poté, co sklouzl ze sedačkové lanovky, se držel za její okraj a vydržel to až k horní stanici. Tam mu pomohl pracovník skiareálu a hoch vyvázl bez zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z lanovky visel chlapec na snowboardu, dojel až do konceVideo: Aaron Arcand via Storyful, AP

 
Článek

K incidentu došlo v lyžařském středisku Table Mountain Regional Park v provincii Saskatchewan minulou sobotu. Dvanáctiletý Liam Gratton sklouzl při sklápění bezpečnostní zábrany ze sedačky, podařilo se mu ale zachytit za okraj lanovky. Následovaly nekonečné dvě minuty, kdy se Liam zuby nehty statečně držel. Natočil ho přitom Aaron Arcand, který jel o jednu sedačku za ním.

Vzhledem k tomu, že si nikdo z pracovníků skiareálu chlapcova sklouznutí nevšiml, pokračovala lanovka v provozu. Až u horní stanice se dostalo Liamovi pomoci, kde mu do bezpečí pomohla obsluha lanovky.

Čtrnáctiletá lyžařka visela z lanovky, chytat ji museli do plachty

Koktejl

„Bylo velké štěstí, že se mu podařilo udržet se až k horní stanici. Pád z několika metrů by mu mohl způsobit velmi nepříjemná zranění. Naši pracovníci budou muset být více ostražití. Snažíme se naše návštěvníky upozorňovat na dodržování bezpečnosti, všude jsou cedule,” uvedl k situaci Lawrence Blouin, manažer střediska, které zaměstnává asi 90 lidí.

Jestli se jednalo o chybu posádky lanovky, která včas nesklopila ochrannou bariéru, nebo Liam sklouzl ze sedačky pod ní, nebylo zatím zjištěno. Chlapec si z incidentu odnesl nepříjemný zážitek, žádné zranění ale neutrpěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám