Hlavní obsah

Australan jel pod kamionem pět hodin. Chtěl vyskočit na červené, ale řidič chytil zelenou vlnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gold Coast

Notnou dávku kuráže prokázal 43letý Australan, který chtěl při cestě domů z baru ušetřit za taxi. Ukryl se proto v podvozku návěsu kamionu v naději, že vyskočí, jakmile vozidlo zastaví někde na červených světlech. Měl ale smůlu, protože nic netušící řidič vozidla chytil zelenou vlnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z původně plánovaných 50 kilometrů do Coffs Harbour se tak noční jízda podle serveru Express prodloužila na 400 kilometrů. Kamion chvílemi ujížděl rychlostí 110 kilometrů za hodinu, přičemž černý pasažér se krčil v kovovém nosiči jen metr nad vozovkou.

Adrenalinová pouť skončila až ve městě Gold Coast, kde řidič kamionu po pěti hodinách udělal první zastávku. „Když se začalo rozednívat, všiml jsem si, že něco není v pořádku. Viděl jsem v zrcátku kus oranžové látky pod přívěsem,“ uvedl řidič.

Když zastavil, nezvaný pasažér úkryt opustil. „Trochu jsem se napil,“ tvrdil policistům, které řidič přivolal. Hazardér připustil, že to nebyl jeho nejlepší nápad a že jednal „jen z hlouposti“.

„Byl tam slušný průvan“

Dobrá nálada jej ale v tu chvíli ještě neopustila. „Byl tam slušný průvan, aspoň jsem se nemusel starat o klimatizaci,“ řekl dále policistům.

Ti na jeho vtipkování náladu neměli a vyměřili mu pokutu 288 australských dolarů (4234 Kč), načež jej – gratis – odvezli na nejbližší železniční stanici, kde nastoupil cestu domů.

Z kamionu vypadly úly, do okolí se rozletělo pět milionů včel

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám