Hlavní obsah

Zájem o Netflix není tak vysoký, jak se čekalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním čtvrtletí zaznamenal Netflix nárůst počtu předplatitelů o 1,75 milionu, což je nižší počet, než se očekávalo. Americká streamovací služba tuto zprávu zveřejnila v úterý po ukončení obchodování na amerických burzách. Zveřejnění hospodářských výsledků mělo dle očekávání negativní dopad na cenu akcií.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo firmy Netflix.

Článek

Původně se očekávalo, že Netflix ve zmiňovaném období získá dalších 2,06 milionu předplatitelů, což se však nestalo. Akcie v souvislosti s oznámením klesly z 335,48 dolaru na 320,82 dolaru, tedy ze 7178 Kč na 6864 Kč.

Před rokem v této době firma ztratila 200 000 předplatitelů, jak vyplývá ze zveřejněné zprávy. To byl mimochodem první pokles počtu předplatitelů za více než deset let. To pochopitelně opět vedlo k poklesu ceny akcií.

Streamovací platformy v Česku netáhnou tolik jako ve zbytku Evropy

Internet a PC

Podle odhadů společnosti MoffettNathanson Netflix v roce 2022 získal téměř devět milionů předplatitelů, což je o polovinu méně než 18 milionů nových předplatitelů z předchozího roku. Většina nových zákazníků pochází z Asie.

Netflix za první tři měsíce letošního roku zvýšil své tržby meziročně téměř o čtyři procenta na 8,2 miliardy dolarů (175 miliard Kč). Čistý zisk však klesl o zhruba 18 procent na 1,3 miliardy dolarů.

V úterý společnost také oznámila, že po zhruba 25 letech ukončí svou činnost v oblasti půjčování DVD. Původním obchodním modelem firmy založené v roce 1997 bylo zasílání DVD poštou, s rostoucí popularitou streamování se ale Netflix rozhodl tuto službu kvůli nízkému využívání ukončit.

Anketa

Máte předplatné Netflixu?
Ano, mám.
47,9 %
Ano, ale plánuji ho zrušit.
9,4 %
Ne, ale plánuji si ho předplatit.
1,7 %
Ne, nemám.
41 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5087 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám