Hlavní obsah

Dohnat a předehnat. Disney nalákal víc předplatitelů než obr Netflix

Disney uvádí, že má celkově víc předplatitelů streamovacích služeb než Netflix. Navíc chystá na americkém trhu další službu, která počítá i s reklamou.

Foto: Netflix

Gray Man od Netflixu moc nenadchnul. Na snímku Ana de Armas a Ryan Gosling.

Článek

Firma Disney uvedla, že měla v červenci 221,1 milionu předplatitelů na všech svých platformách po celém světě. Netflix ztratil skoro milion zákazníků za čtvrtletí, a dostal se tak na celkové číslo 220,67 milionu.

Disney provozuje platformy Hulu, sportovně zaměřenou ESPN+ a aktuálně nejdiskutovanější novinku Disney Plus, po které je největší poptávka.

Někteří kritici však tvrdí, že srovnávání čísel není fér.

Kdo je největší? Netflix a Disney se neshodnou

Film

Samotná Disney Plus si za čtvrtletí připsala 14,4 milionu předplatitelů, což je více, než se čekalo. Zájem o domácí streaming už dnes nesouvisí jen s covidovými omezeními, protože kina jsou otevřena v Evropě i v Americe, jen do nich málokdo chodí.

Reklama je nevyhnutelná

V blízké budoucnosti Disney nabídne streaming s reklamou za menší poplatek a luxusnější služby bez reklamy. Už avizovala, že ze strany zadavatelů reklamy je cítit velký zájem. Disneyho streamovací byznys je zatím ve ztrátě, ale potenciál pro růst je značný.

RECENZE: Mnoho výbuchů pro nic aneb Hollywood v tramvaji do Bohnic

Film

Analytik Paolo Pescatore uvedl, že nastal „klíčový moment ve streamovacích válkách“ a Disney má větší prostor pro růst než Netflix.

Reklama

Výběr článků

Načítám