Hlavní obsah

Jedna aplikace na všechno. Twitter nabídne hovory i šifrované zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Twitter se chystá představit několik nových funkcí, jako je možnost hlasových hovorů i videohovorů či posílání šifrovaných zpráv. Díky tomu by se měla tato sociální síť postavit na úroveň konkurenčních platforem, jako je Facebook od Mety. Twitter se tímto krokem přiblíží také vizi Elona Muska o jednotné aplikaci pro všechno.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Twitter

Článek

O chystaných funkcích informoval přímo šéf sociální sítě Musk na Twitteru. „K vydání šifrovaných zpráv by mělo dojít zítra,“ prohlásil v noci na středu Musk.

„Již brzy budete mít k dispozici také hlasové a videohovory s kýmkoli na této platformě, takže můžete mluvit s lidmi kdekoli na světě, aniž byste jim poskytli své telefonní číslo,“ přiblížil další chystané novinky.

Zatím není jasné, zda budou i hovory šifrovány. Nicméně Muskova snaha zlepšit zabezpečení uživatelů ukazuje, že se Twitter snaží přizpůsobit se stále se zvyšujícím požadavkům na ochranu soukromí.

Čím nahradit Instagram, Facebook či Twitter? Tohle jsou nejlepší alternativy

Testy

Twitter také oznámil, že zahájí proces čištění svých databází a bude archivovat účty, které již několik let nebyly aktivní. Tyto kroky mají pomoci odstranit nežádoucí účty a chránit tak uživatele před zneužíváním.

Elon Musk koupil Twitter loni v říjnu za 44 miliard USD (přibližně 939 miliard Kč), od té doby provedl již celou řadu změn. Mezi ty nejvýraznější patří například zavedení placeného ověřování uživatelů a možnost psát delší tweety pro majitele předplatného.

Podle Muska má Twitter nyní pouze 1500 zaměstnanců, ještě loni jich bylo téměř 8000. Kritici poukazují na to, že se kvůli tomu na síti množí dezinformace a státní propaganda.  

Foto: Aly Song, Reuters

Elon Musk

Tajemná aplikace X

Agentura Bloomberg již dříve upozornila, že Twitter už jako společnost neexistuje. Sociální síť se spojila s nově vytvořenou firmou X Corp. Tato změna vyvolala řadu spekulací o tom, co se bude se sociální sítí dít a co její majitel Elon Musk plánuje.

Musk naznačil, že koupě Twitteru měla sloužit jako „akcelerátor“ pro vytvoření aplikace X, což je projekt, který popisuje jako „aplikaci všeho“. Musk představil písmeno X na svém twitterovém účtu bez dalších podrobností, což jen dále rozvířilo debatu o budoucnosti Twitteru.

Musk také vlastní doménu „X.com“, což je název společnosti pro online platby, kterou dříve založil a která se nakonec spojila s firmou PayPal.

Musk dříve prohlásil, že aplikace X bude podobná čínskému WeChatu. To je multifunkční aplikace vlastněná společností Tencent Holdings, která umožňuje uživatelům platby, rezervace vstupenek na akce a zasílání zpráv.

Není ale jasné, jak by taková aplikace zapadla do rozrůstajícího se impéria Muskových společností – od výrobce elektromobilů Tesla až po firmu SpaceX, která se zaměřuje na vývoj raket pro lety na Měsíc a na Mars.

Anketa

Využijete chystané funkce Twitteru?
Ano, budou užitečné.
18,6 %
Uvidím, jak budou fungovat v praxi.
37,2 %
Ne, už nyní jsou pro tyto účely jiné aplikace.
44,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 43 čtenářů.

Musk ohodnotil Twitter, dokazuje to prudké snížení hodnoty společnosti

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám