Hlavní obsah

Přituhuje i v LinkedInu. O práci přijdou stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální síť LinkedIn, která spadá pod americký Microsoft, plánuje zrušit více než 700 pracovních pozic kvůli poklesu poptávky. Informaci o plánovaných škrtech oznámil šéf společnosti Ryan Roslansky v e-mailu zaměstnancům, který firma zveřejnila na svém webu.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Ilustrační foto

Článek

LinkedIn zaměstnává kolem 20 000 lidí a slouží především k hledání zaměstnání i zaměstnanců. Tržby firmy pochází z prodeje reklamy a z poplatků za služby v oblasti náboru a prodeje, upozornila agentura Reuters.

Navzdory tomu, že společnost zaznamenala v posledním roce růst tržeb, se jako ostatní technologické společnosti i LinkedIn rozhodl snížit počet pracovních míst kvůli zhoršení výhledu globální ekonomiky.

LinkedIn existuje už 20 let, slouží k hledání práce i zaměstnanců

Internet a PC

Roslansky uvedl, že cílem škrtů pracovních pozic v týmech prodeje, provozu a podpory je zefektivnit činnost podniku a urychlit rozhodování. Společnost ale zároveň zavádí 250 nových externích pracovních pozic, na které se mohou ucházet i lidé, jejichž místo bylo zrušeno.

Microsoft, který LinkedIn koupil v roce 2016 za zhruba 26 miliard dolarů (asi 553 miliard Kč), oznámil v posledních měsících škrty zhruba 11 000 pracovních míst.

Zemětřesení v technologickém sektoru

Server Layoffs.fyi uvádí, že za posledních šest měsíců bylo zrušeno více než 270 000 pracovních míst v technologickém sektoru. Právě tento web se specializuje na zaznamenávání informací o propouštění v technologických podnicích.

Například společnost Meta, která stojí za sociálními sítěmi Facebook a Instagram, propustila již loni na podzim 11 000 lidí. Další kolečko propouštění, při kterém přišly o práce tisíce lidí, přitom proběhlo na začátku jara.

Nizozemský výrobce spotřební elektroniky a zdravotnického vybavení Philips na konci ledna oznámil, že se chystá v nadcházejících dvou letech zrušit dalších 6000 pracovních míst. Přitom už loni v říjnu tento podnik oznámil rozsáhlé propouštění, které se dotklo 4000 lidí.

V lednu o masovém propouštění informovaly také další technologické firmy – evropská softwarová společnost SAP dá výpověď zhruba třem tisícům zaměstnanců, americký technologický gigant International Business Machines (IBM) hodlá propustit 3900 lidí.

Propouštět se rozhodly také společnosti Xiaomi, Twitter, HP a řada dalších.

Instagram, TikTok i YouTube. EK nadiktovala internetovým gigantům přísnější pravidla

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám