Hlavní obsah

Nejste očkovaní? Na největší počítačový veletrh zapomeňte

Po loňské odmlce se bude hned zkraje nadcházejícího roku konat v americkém Las Vegas největší světový veletrh spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES). Na něm budou výrobci odhalovat novinky pro rok 2022. Vše bude probíhat za přísných protiepidemiologických opatření.

Foto: Novinky

CES každoročně přiláká statisíce návštěvníků.

Článek

Loňský ročník veletrhu CES byl velmi poznamenán pandemií, kvůli tomu se konal v podstatě jen jako on-line prezentace, respektive smršť hned několika on-line akcí. Takové řešení ale nebylo tolik zajímavé, jako když si můžete osahat všechny novinky osobně.

To byl patrně hlavní důvod, proč se organizátoři z asociace Consumer Technology Association (CTA) snažili celý loňský rok naplánovat vše tak, aby lidé v lednu 2022 na výstaviště v americkém Las Vegas opět mohli.

Největší počítačový veletrh CES odstartuje za měsíc, poprvé bude jen online

Internet a PC

Akce bude probíhat za přísných epidemiologických opatření, na akci tak nebude vpuštěn nikdo, kdo nebude plně očkovaný. Cestující z jiných zemí budou muset předkládat také negativní test na covid-19, který nebude starší 24 hodin.

Na místě budou zdravotní stánky s lékařskou pomocí, všechny hromadné prostory budou pravidelně dezinfikovány několikrát denně a v jednotlivých uličkách, které budou širší, bude zaveden jednosměrný provoz. Návštěvníci tak budou mít jasně označenou cestu, kterou budou muset dodržovat, a nebudou se moci přesouvat napříč výstavištěm, jak se jim zlíbí.

Konzumovat potraviny bude možné pouze na vybraných místech, u každého stánku budou dezinfekční prostředky na ruce. Organizátoři přitom podotkli, že jednotlivá opatření se mohou zpřísňovat i v průběhu veletrhu. Pro návštěvníky tak připravili novou mobilní aplikaci, ve které budou o všech platných nařízeních informovat.

CES 2022 se bude konat od středy 5. ledna do soboty 8. ledna, novinářské dny ale již tradičně startují s předstihem – o dva dny dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám