Hlavní obsah

Největší počítačový veletrh CES odstartuje za měsíc, poprvé bude jen online

Novinky, bri

Přesně za měsíc odstartuje další ročník největšího veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě CES (Consumer Electronics Show). Ten se ale vůbec poprvé za svou padesátiletou historii nebude konat v americkém Las Vegas. Kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem se bude totiž konat pouze online.

Foto: mif, Novinky

Na výstavišti v Las Vegas letos žádné novinky nebudou.

Článek

Veletrh CES se tradičně koná v americkém Las Vegas hned zkraje ledna. Akce je to tak obří, že i největší tamní výstaviště je pro jednotlivé prezentace malé – v podstatě se tak město hazardu promění na obří expozici, kdy vystavovatelé odhalují své novinky v různých koutech Las Vegas.

Uhlídat takto velkou akci v době probíhající pandemie koronaviru není dost dobře možné, a tak se organizátoři rozhodli celou akci raději odpískat. „Vzhledem k rostoucím celosvětovým zdravotním obavám z šíření covidu-19 není možné na začátku ledna 2021 bezpečně svolat stovky tisíc lidí do Las Vegas,“ stojí v oficiálním prohlášení organizátorů CES.

Veletrh mobilních technologií MWC se příští rok posune na červen

Mobil

Vůbec poprvé se tak tento obří veletrh uskuteční pouze jako online prezentace. Konat se bude od pondělí 11. ledna do čtvrtka 14. ledna.

„Celodigitální CES 2021 umožní celé technické komunitě bezpečně sdílet nápady a představit produkty, které budou utvářet naši budoucnost. Budete se moci účastnit všech úžasných okamžiků CES, ať jste kdekoli na světě. Zrealizujeme jedinečný zážitek pro technologický průmysl,“ popsali letošní ročník organizátoři.

Hromada technických novinek

O zajímavé novinky by tedy lidé přijít neměli. Nebudou ale kvůli nim muset cestovat až do Las Vegas, ale všechny je budou moci sledovat prostřednictvím online prezentací.

Prim by na nadcházejícím ročníku měly hrát nové počítače a tablety. Kromě nich však budou k vidění také nejrůznější multimediální centra, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

V nemalé míře by měly být na veletrhu zastoupeny také různé sportovní disciplíny. A není se čemu divit, chytrá elektronika – tedy nejrůznější fitness náramky, ale například i sofistikované inteligentní váhy – hrají ve světě sportu stále větší roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám