Hlavní obsah

Zájem byl enormní. T-Mobile stáhnul z nabídky SIM kartu se 100 GB dat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před letními prázdninami si T-Mobile přichystal akci s předplacenou SIM kartou se 100GB datovým balíčkem za 300 Kč. Zájem o ni byl však tak velký, že se vyprodala ještě před oficiálním koncem akce. Aktuálně tak už od operátora pořídit nelze. Novinkám to potvrdila mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivá.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Pořídit si limitovanou edici předplacené karty bylo možné od začátku tohoto měsíce. Operátor přitom už tehdy avizoval, že nabídka bude dostupná pouze do konce června, případně do vyprodání zásob.

„Zájem o tuto akci byl skutečně enormní a máme z toho velkou radost. Na webu jsme avizovali, že nabídka platí buď do konce měsíce, nebo do vyprodání zásob – a došlo k vyprodání zásob,“ uvedla na dotaz Novinek Šedivá s tím, že z konkurenčních důvodů nebude uvádět konkrétní čísla prodaných karet.

Foto: repro T-Mobile

Nabídka předplacených SIM karet od T-Mobilu, verze se 100GB balíčkem byla opakovaně vyprodaná.

To, že o nabídku bude enormní zájem, bylo zřejmé už od začátku června. Nabídka totiž byla dostupná výhradně prostřednictvím e-shopu operátora, kde se lidé velmi často dozvěděli, že karty „nejsou momentálně dostupné“. T-Mobile je totiž uvolňoval do prodeje postupně.

Opětovný prodej byl spuštěn vždy několikrát do týdne, ale vcelku pochopitelně se vždy dostalo jen na ty nejrychlejší.

„Pro zákazníky s předplacenými kartami však chystáme další zajímavé akce, určitě doporučujeme sledovat webové stránky a aplikaci Můj T-Mobile,“ slíbila Šedivá.

Každá stovka se počítá. Na akcích operátorů si mastí kapsy překupníci

Mobil

Překupníci ucítili příležitost

Velké poptávky využili také překupníci, kteří obratem předplacenky s obří porcí dat přeprodávali na internetových bazarech dál, nejčastěji za dvakrát vyšší cenu. Nepomohlo ani to, že operátor omezil koupi pouze na jednu SIM kartu na osobu.

Díky této SIM kartě vlastně lidé zaplatí za 1 GB dat jen 3 Kč, běžně v paušálních tarifech přitom data vycházejí klidně i na více než 40 Kč za 1 GB. Při pohledu na nabídku totiž zjistíte, že za paušální datový tarif s 12GB balíčkem dat u T-Mobilu zaplatíte 485 Kč.

Foto: Novinky

Jedna z nabídek na Sbazaru, kde se lidé snaží vydělat na limitované SIM kartě od T-Mobilu.

100GB balíček dat nebude majitelům limitované SIM karty fungovat pouze během letních prázdnin, ale i později – dokud si ho nezruší. Počítat musí pouze s tím, že se jim z kreditu bude každý měsíc ukrajovat 300 Kč.

Navíc při pravidelné obnově budou mít zákazníci každé 12. obnovení balíčku 100 GB zdarma. To jinými slovy znamená, že ročně je nevyjde tato SIM karta na 3600 Kč, ale pouze na 3300 Kč.

S výše zmiňovaným 12GB paušálním tarifem by přitom za rok zaplatili 5820 Kč a dohromady by získali pouze 144 GB dat za celých 12 měsíců. V případě akční předplacené karty mohou za rok v rámci zmiňovaných 3300 Kč vyčerpat dohromady 1200 GB dat.

Případní zájemci, kteří si mohou nyní vybírat už jen z nabídek překupníků, nicméně musí počítat s omezením datového balíčku pouze na Českou republiku. V zahraničí bude SIM karta také fungovat, ale data z balíčku není možné v rámci roamingu čerpat.

Nové tarify i zajímavé akce. Operátoři lákají před létem na data

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám