Hlavní obsah

Vedle T-Mobilu začala internet v mobilu za paušál nabízet Telefónica O2

Novinky, Miloslav Fišer
Aktualizováno

Telefónica O2 spustí ve středu 9. 7. v pilotním provozu dva nové mobilní datové tarify pod názvy O2 Internet v Mobilu a O2 Internet v Mobilu Plus. Jsou určeny zákazníkům, kteří chtějí mít za měsíční paušál přístup k internetu ve svém mobilu. U O2 se k internetu připojíte za 150 korun měsíčně. Konkurence podobné služby už v nabídce má.

Článek

Nová služba Télefoniky O2 umožní zákazníkům kdykoli plně využívat výhody internetu a e-mailu přímo v mobilním telefonu bez obav, že se jim neúměrně navýší jejich telefonní účet. Pilotní provoz je určen především pro telefony s pokročilejšími funkcemi, které nabídnou internetový prohlížeč.

Zákazníci nejsou limitováni žádnou přenosovou technologií, novinka podporuje HSDPA, UMTS, EDGE i GPRS. Díky podpoře emailového protokolu pop3 a IMAP4 nabízí služba také možnost stahování pošty přímo do emailového klienta v telefonu.

Služba je určena výhradně pro použití v mobilním telefonu. Lze ji využívat s jakýmkoliv paušálním mobilním hlasovým tarifem i s předplacenou O2 kartou.

Cena a aktivace Cena služby O2 Internet v Mobilu je 150 Kč měsíčně (vč. DPH) a O2 Internet v Mobilu Plus 390 Kč měsíčně (vč. DPH). Službu lze objednat na prodejnách O2, pomocí infolinky 800 02 02 02 nebo aktivovat zasláním SMS kódu ve tvaru A IVM1 (O2 Internet v Mobilu) nebo A IVM2 (O2 Internet v Mobilu Plus.)

Internet v mobilu nabízí dlouho už i konkurence

Neomezené surfování v mobilu nabízí T-Mobile v rámci svých balíčků Surf+. Základní balíček pro předplacenku Twist Surf+ získáte za 39 Kč / týden, přičemž získáte Neomezený internet rychlostí až 236,8 kb/s prostřednictvím EDGE/GPRS.

Tarifní zákazníci mohou vybírat ze třech doplňkových balíčků, kdy nejlevnější vyjde na 120 Kč. U něj mohou zákazníci využít protokolu POP3 pro mail a FUP je stanoveno na 50 MB.

Poslední velký hráč na českém mobilním trhu, společnost Vodafone, nabízí také obdobu internetu pro mobilní telefony, i když se nejedná o balíček určený přímo pro internet v mobilu, ale pro připojení k internetu pomocí mobilního telefonu. Pokud internet využíváte nepravidelně, dobře vám poslouží tarif Připojení na dlouho.

Kolik zaplatíte, záleží pak už jenom na tom, jak intenzivně budete ten který měsíc surfovat. Do 15 MB zaplatíte 200 Kč, do 45 MB 500 Kč a více jak 45 MB vyjde vaši peněženku na 750 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám