Hlavní obsah

iPhony budou ke koupi i beze smlouvy s AT&T, ale o 400 USD dražší

Nový mobilní telefon iPhone od společnost Apple bude na americkém trhu v prodeji i bez povinného uzavření smlouvy s poskytovatelem služeb AT&T, ale zákazníci si budou muset připlatit dalších 400 dolarů (asi 6000 korun). S odkazem na informace Apple to uvádějí americká média.

Článek

Nový multimediální přístroj s rychlejším přístupem na internet a navigací GPS, který bude fungovat i ve třetí generaci mobilních sítí 3G, přijde do prodeje v USA a dalších 21 zemích 11. července.

Kdy se začnou prodávat přístroje bez kontraktu, ale zatím není známo. S dvouletou smlouvou s AT, která je při uvádění iPhonu v USA exkluzivním partnerem Apple, bude stát verze o osmi gigabajtech 199 dolarů (asi 3000 korun) a verze s dvojnásobnou kapacitou bude k dostání za 299 dolarů (asi 4600 korun).

Stejné ceny budou platit i pro zákazníky, kteří už vlastní iPhone předcházející generace a zároveň mají uzavřenou smlouvou s AT Měsíční předplatné včetně neomezeného přístupu na internet a e-mailových služeb začíná na 70 dolarech (asi 1000 korun).

Ve volném prodeji má být přístroj s kapacitou osm gigabajtů za 599 dolarů (asi 9300 korun) a iPhone se 16 gigabajty za 699 dolarů (asi 10 800 korun). V České republice budou iphony nabízet všichni tři mobilní operátoři. Datum zahájení prodeje ani ceny zatím nebyly oznámené.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám