Hlavní obsah

Situace se zklidnila. Prémiové mobily od Samsungu už nejsou nedostatkovým zbožím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung začala před měsícem prodávat své nové vlajkové lodi z řady Galaxy S23. Zájem o prémiové modely byl nicméně tak obrovský, že se okamžitě vyprodaly. Situace se uklidnila až nyní, obchodníci mají skladem v Česku všechny kapacity i barevná provedení.

Představení smartphonů Samsung Galaxy S23 a Galaxy S23+Video: Novinky

 
Článek

Vrcholná provedení se vyprodala už v rámci předobjednávek. Samsung totiž nabízel zajímavou akci, kdy bylo možné zakoupit model s vyšší kapacitou za nižší cenovku. Ušetřit tak bylo možné klidně i několik tisíc korun.

Například Galaxy S23 Ultra s kapacitou 1TB bylo možné zakoupit za 39 499 Kč místo 44 999 Kč, 512GB verze pak vyšla na 34 999 Kč místo 39 499 Kč. Aktuálně však již zvýhodněné ceny neplatí, nyní případní zájemci zaplatí vyšší uvedené částky.

Samsung odhalil tři prémiové mobily. Půjdou po krku iPhonům 14

Mobil

Ceny nových vlajkových lodí od Samsungu tedy nyní startují na 23 499 Kč v případě Galaxy S23 (128GB), Galaxy S23+ je možné koupit od 29 999 Kč (256GB) a nejlepší Galaxy S23 Ultra už od 34 999 Kč (256GB).

Uvedené ceny jsou doporučené výrobcem. Někteří prodejci nabízejí všechny novinky ještě levněji, jak dokládá nákupní rádce Zboží.cz. V uvedených kapacitách ceny v tuzemských obchodech startují na 19 188 Kč u Galaxy S23, respektive na 24 987 Kč u Galaxy S23+. V případě Galaxy S23 Ultra si už lidé musí připravit alespoň 28 990 Kč.

Představení smartphonu Samsung Galaxy S23 UltraVideo: Novinky

Tři různé velikosti

Galaxy S23 nabídne 6,1palcový displej, plusko pak 6,6palcový. Galaxy S23 Ultra je největší, má 6,8palcový displej. Nová řada S23 také jako první disponuje ochranným krycím sklem Corning Gorilla Glass Victus 2 s vylepšenou dlouhodobou trvanlivostí.

V těle modelu Ultra je opět integrován S Pen – speciální stylus, se kterým je možné ovládat dotykovou obrazovku i samotný telefon na dálku.

Potěšující je, že výrobce nepodcenil s ohledem na nárůst výkonu ani baterii, například model Galaxy S23 Ultra se chlubí akumulátorem s kapacitou 5000 mAh, díky němuž dokáže pohánět výkonnější fotoaparát než u modelu Galaxy S22 Ultra, aniž by se rozměry samotného telefonu zvětšily. Zvětšila se i chladicí komora, kterou nyní najdeme na všech telefonech řady Galaxy S23, a to znamená lepší a stabilnější výkon při dlouhém a náročném hraní.

Výrobce se pochopitelně zaměřil i na otázku výkonu. Novinky tedy staví na čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Přepracovaná mikroarchitektura procesoru zvyšuje výpočetní výkon řady Galaxy S23 zhruba o 30 procent v porovnání s řadou Galaxy S22.

Více se o nových smartphonech od Samsungu dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Rodina nových chytrých telefonů od Samsungu. Zleva Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ a Galaxy S23

Vyplatí se ušetřit, nebo připlatit? Samsung láká na cenově dostupné smartphony

Mobil

Reklama

Související články

Novinky z největšího mobilního veletrhu

V minulém týdnu se ve španělské Barceloně konal největší mobilní veletrh na světě Mobile World Congress (MWC). Své novinky zde odhalily tisíce výrobců...

Výběr článků

Načítám