Hlavní obsah

Situace se zklidnila. Apple dodá nejlepší iPhony během několika dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sehnat před Vánocemi nejlepší iPhone 14 Pro či větší iPhone 14 Pro Max byl heroický výkon. Obchodníci hlásili beznadějně vyprodáno a Apple neustále prodlužoval doby dodání. V novém roce se ale situace výrazně zlepšila, americký technologický gigant je nyní schopen přístroje dodat doslova během pár dní.

Co umí chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro MaxVideo: Apple

 
Článek

Poptávka po nejlepších iPhonech 14 Pro a 14 Pro Max byla velmi silná prakticky od jejich uvedení na trh. Všechny dodané kusy byly rozebrány zpravidla již v rámci předobjednávky a dodací lhůty byly u většiny prodejců neznámé.

Ještě v polovině října to nicméně vypadalo, že se situace zlepšuje. Apple tvrdil, že nové přístroje prémiové řady Pro dodá během tří týdnů od zadání objednávky. Během podzimu se ale dodací lhůty prodloužily v oficiálním obchodu Applu na pět až šest týdnů. Kdo objednal až v prosinci, pod stromkem se z nového telefonu radovat nemohl.

Foto: archív výrobce

Chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro Max

Apple chystá vlastní obrazovky pro iPhony a iPady

Hardware

Nyní je však situace dramaticky odlišná. Prodejci sice zpravidla stále ještě nemají telefony skladem, protože nezvládli doposud uspokojit všechny dřívější objednávky, Apple nicméně slibuje, že nové iPhony 14 Pro a 14 Pro Max zvládne dodat během pár dnů. Kdo tedy objedná telefon ještě během pátku, měl by mít přístroj doma během úterý či středy.

Naopak dvě základní čtrnáctky, které nemají slůvko Pro v názvu, jsou v obchodech k dostání i nyní ve všech barvách a provedeních.

Nejlevněji aktuálně vychází iPhone 14, u kterého ceny startují na 26 490 Kč. V případě iPhonu 14 Plus si Apple řekne už 29 990 Kč. Ceny iPhonu 14 Pro startují na 33 490 Kč, za větší iPhone 14 Pro Max lidé zaplatí 36 990 Kč v případě základní kapacity paměti.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 14 a 14 PlusVideo: archív výrobce

Opravovat si iPhony doma mohou už i Evropané. Ale připlatí si

Hardware

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám