Hlavní obsah

Apple chystá vlastní obrazovky pro iPhony a iPady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká technologická společnost Apple se chystá od roku 2024 používat ve svých mobilních zařízeních přizpůsobené obrazovky vlastní výroby. S odkazem na své zdroje o tom v úterý informovala agentura Bloomberg. Firma se chce zbavit závislosti na dodavatelích, jako jsou korejské firmy Samsung Electronics a LG.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Ultra

Článek

Společnost Apple chce od příštího roku používat obrazovky vlastní výroby ve svých mobilních zařízeních. Podnik se tak při výrobě iPhonů a iPadů, ale například také u chytrých hodinek Apple Watch, již nechce spoléhat na dodávky dalších výrobců. S odkazem na své zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

V současnosti používá Apple ve svých mobilních zařízeních především obrazovky od společností Samsung Electronics a LG.

Do konce příštího roku chce nicméně výrobu chytrých hodinek Apple Watch podpořit již výhradně vlastními displeji. Podle zdrojů Bloombergu pak stejný osud čeká také chytré telefony iPhony a počítačové tablety iPad, i když se tak stane později.

MacBook Air byl trefou do černého. Dodací lhůty se prodlužují

Hardware

Co umí chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro MaxVideo: Apple

Obrazovky od Applu by měly stavět místo technologie OLED na standardu microLED. To je technologie, která se v současnosti používá především u luxusních televizorů. Obě řešení nepotřebují podsvícení, každý pixel na obrazovce je v podstatě samostatným zdrojem světla.

Bloomberg tvrdí, že Apple plánuje nahradit v roce 2025 také komunikační čipy od Broadcomu vlastním řešením. Detailnější informace ale zatím nejsou k dispozici.

Zbavovat se závislosti na dalších společnostech začala společnost Apple již před lety. Na konci roku 2020 se tak objevily na pultech obchodů první počítače, které využívaly místo čipů od Intelu procesory Apple M1.

O rok později byly představeny čipy M1 Pro a M1 Max, v roce 2022 pak ještě výkonnější řešení M1 Ultra, a dokonce i celá nová generace Apple M2. Apple chce postupně svou nabídku počítačů obměnit tak, aby v ní nakonec zůstaly pouze modely s procesory s logem nakousnutého jablka.

Představení nového MacBook Air (2022)Video: Apple

Konec patentové války, společnosti Apple a Ericsson se dohodly

Internet a PC

Může se vám hodit na Zboží.cz: iPhony, iPady, Apple Watch, MacBook Air

Reklama

Související články

Apple chce přesunout výrobu iPadů do Indie

Americká technologická společnost Apple jedná s indickými představiteli o možnosti přesunu části výroby počítačových tabletů iPad z Číny do Indie. Informoval...

Výběr článků

Načítám