Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Futuristické koncepty v hlavní roli. Co přinesl druhý den veletrhu MWC 2024

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Druhý den největšího mobilního veletrhu na světě MWC 2024, který tento týden probíhá ve španělské Barceloně, je za námi. I během úterý byla k vidění celá řada zajímavých novinek, nešlo přitom pouze o chytré telefony. Na své si přišli milovníci elektromobilů i futuristických konceptů.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Veletrh MWC 2024 ve španělské Barceloně

Článek

Smartphone se omotá okolo zápěstí

Chytré telefony prodělaly díky ohebným obrazovkám, které je možné přeložit jako list papíru, v posledních letech bouřlivý vývoj. Jak se nyní ukazuje na veletrhu MWC 2024, mnoho změn se ještě chystá. Motorola například ukázala smartphone, který se omotá okolo zápěstí.

Flexibilní smartphone od Motoroly na veletrhu MWC 2024Video: Miloslav Fišer, Novinky

MWC 2024: Chytrý telefon se omotá okolo zápěstí. Skoro jako had

Mobil

Lenovo vyrobilo průhledný notebook

Také notebooky se neustále vyvíjejí a mění – rok od roku jsou výkonnější, tenčí a lehčí. Lenovo nicméně ve španělské Barceloně ukázalo, že přenosné počítače čeká ještě dramatičtější změna. Podle vize největšího výrobce počítačů na světě budou totiž laptopy průhledné.

Koncept notebooku Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Video: AP

MWC 2024: Nic takového jste ještě neviděli. Lenovo vyrobilo průhledný notebook

Hardware

První elektromobil od Xiaomi

Čínská společnost Xiaomi přivezla do španělské Barcelony zajímavé smartphony i tablety. Patrně největší pozornost ale budil nový elektromobil Xiaomi SU7. Jde o prvotinu od tohoto výrobce, kterou jsme si mohli vůbec poprvé prohlédnout naživo. Xiaomi se netají tím, že se chce stát jednou z předních světových automobilek.

Elektromobil Xiaomi SU7 na veletrhu MWC 2024Video: Miloslav Fišer, Novinky

MWC 2024: Mobilní svět jim už nestačí. První elektromobil od Xiaomi zamířil do Evropy

Internet a PC

HTC má s rozšířenou realitou velké plány

Velkým tématem je na veletrhu MWC 2024 virtuální a rozšířená realita. Poznat to bylo i na přeplněném stánku společnosti HTC, ta přivezla na výstaviště své kompletní portfolio headsetů, nechyběly samozřejmě ani ty nejnovější. Zájem budil především headset Vive XR Elite, který se dočkal speciální edice Business.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Vive XR Elite

MWC 2024: Do heren i muzeí. HTC má s rozšířenou realitou velké plány

Hardware

Galaxy Ring naživo

Samsung se chystá uvést na trh zcela nový produkt jménem Galaxy Ring. S tímto chytrým prstenem se jihokorejský elektronický gigant chystá vtrhnout na trh, kde zatím hrály první housle spíše menší společnosti. Samsung si tak bude moci ukousnout pořádný kus z miliardového byznysu. Poprvé si lidé mohli prohlédnout prsten naživo na veletrhu MWC 2024 ve španělské Barceloně.

Samsung Galaxy Ring na veletrhu MWC 2024 v BarceloněVideo: Reuters

MWC 2024: Galaxy Ring naživo, Samsung míří do miliardového byznysu

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám