Hlavní obsah

Nové iPhony 14 se už vyrábí v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Společnost Apple zahájila výrobu svého nového přístroje iPhone 14 v Indii, tři týdny po jeho představení. Pro amerického počítačového giganta je nyní hlavní výrobní základnou Čína, firma ale pro výrobu hledá alternativní lokality kvůli napětí mezi Spojenými státy a Čínou. Důvodem k hledání nových lokalit jsou také omezení v Číně v souvislosti s nulovou tolerancí vůči onemocnění covid-19, která narušují hospodářskou činnost, informovala agentura Bloomberg.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 14 a 14 PlusVideo: archív výrobce

 
Článek

„Jsme velmi rádi, že budeme vyrábět iPhone 14 v Indii,“ uvedl Apple v pondělním e-mailovém sdělení, ve kterém tento krok potvrdil. Hlavním výrobcem iPhonů je tchajwanská společnost Foxconn Technology Group, která má závod v jihoindickém městě Čennaí.

Analytici ze společnosti J.P. Morgan očekávají, že Apple přesune koncem roku do Indie asi pět procent výroby iPhonu 14. Indie je po Číně druhým největším trhem s chytrými telefony na světě. Do roku 2025 by Apple mohl v Indii vyrábět asi čtvrtinu iPhonů.

Záplava novinek od Applu. Ukázaly se čtyři iPhony 14 a troje chytré hodinky

Mobil

Apple odhalil tento měsíc čtyři nové iPhony s číslovkou 14 v názvu. V obchodech je již možné zakoupit tři z nich – iPhone 14 Pro Max dorazí až zkraje října. Zájem byl o novinky nicméně tak obrovský, že některé modely jsou beznadějně vyprodané. Platí to především pro iPhony 14 Pro a 14 Pro Max. Čekací lhůty na další dodávky se pohybují v řádu několika týdnů.

Ceny iPhonu 14 Pro startují na 33 490 Kč, za větší iPhone 14 Pro Max lidé zaplatí 36 990 Kč v případě základní kapacity paměti. Nejlevněji aktuálně vychází iPhone 14, u kterého ceny startují na 26 490 Kč. V případě iPhonu 14 Plus, jejž je možné zakoupit zatím jen v rámci předobjednávky, si Apple řekne už 29 990 Kč.

Co umí chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro MaxVideo: Apple

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám