Hlavní obsah

Dobíjení kreditu bude výhodnější než smlouva. Vodafone bude v létě rozdávat data

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou akci si na léto připravil pro své zákazníky Vodafone, bude lidem rozdávat data zadarmo. Získat je ale budou moci výhradně majitelé předplacenek, nikoliv smluvní zákazníci s mobilním paušálem. Na trhu tak vznikne zajímavý paradox, lidem se více vyplatí dobíjet kredit na předplacence než mít uzavřenou smlouvu.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Akce začne platit ve čtvrtek 1. června, Vodafone od tohoto dne bude vylepšovat standardní nabídku vždy o 5 GB dat. To jinými slovy znamená, že lidé i v rámci základního tarifu s 1,5GB datovým balíčkem rázem získají 6,5 GB dat.

Takovou porci dat je možné získat v kombinaci s neomezenými SMS zprávami v síti Vodafonu za 119 Kč. Pokud lidé raději než SMS upřednostní neomezené volání v síti Vodafonu, zaplatí 139 Kč.

Zakoupit je možné také SMS zprávy dohromady s neomezeným voláním v síti Vodafonu. Vyjde to sice na 299 Kč, ale lidé rovnou v základu získají 3,5 GB dat. I s letní akcí budou mít tedy dohromady k dispozici 8,5 GB dat.

Ceny služeb operátora může snížit hrozba odchodem ke konkurenci

Finance

15 GB dat za 399 Kč

Datový dárek 5 GB čeká totiž na všechny zákazníky, kteří využívají balíčky z kategorie Data+SMS nebo Komplet. Teoreticky je tak možné získat dokonce 15 GB dat za 399 Kč, a to včetně neomezených SMS zpráv v síti Vodafonu.

5 GB dat navíc nezískají lidé pouze u předplacenek, které jsou primárně určeny na volání, jak je vidět v tabulce níže.

„Naší strategií je digitalizovat Česko a jsme rádi, že i lidé s předplacenými kartami využívají mobilní data čím dál více. Přes léto, kdy tráví čas na dovolených, rozdáváme každý měsíc 5 GB dat navíc. Tento dárek platí jak pro stávající nabídku, tak pro upravené balíčky od konce června. Přitom všechny předplacené karty mohou využít i naši nejmodernější 5G síť,“ prohlásil Josef Bína, manažer segmentu předplacených karet Vodafonu.

Foto: archív operátora

Nabídka předplacenek od Vodafonu

Na kolik vyjde paušál?

Pro srovnání, zákazníci se smlouvou zaplatí za 130 minut volání do libovolné sítě a 1 GB dat měsíčně 326 Kč. 250 minut volání se stejně velkým datovým balíčkem vyjde na 435 Kč.

Pokud lidé chtějí více dat, mohou sáhnout po tarifu s 6GB balíčkem, který se už pyšní neomezeným voláním a SMS zprávami do všech sítí. Ten však již vyjde na 653 Kč. Za stejnou sumu se dá mimochodem už pořídit u tohoto operátora také datově neomezené připojení, byť pouze s rychlostí 2 Mb/s.

Je pravdou, že u dražších tarifů získají lidé možnost volání do všech sítí, případně rovnou neomezená data. Ale i tak budou pro řadu lidí ceny předplacenek díky větší porci dat atraktivnější. Data navíc operátor nedává pouze k novým SIM kartám, ale i ke stávajícím. Není tedy nutné pořizovat nové telefonní číslo.

Letní akce však platí pouze do konce prázdnin, tedy do 31. srpna. Poté již nebude možné 5GB balíček využívat.

Porovnání vybraných tarifů od Vodafonu
Komplet (předplacenka)Data+SMS (předplacenka)Základní tarif (paušál)Red Basic (paušál)
Voláníneomezeně v síti Vodafonužádné volání v rámci tarifu zdarma130 minut do všech sítíneomezeně do všech sítí
SMSneomezeně v síti Vodafonuneomezeně v síti Vodafonužádné SMS v rámci tarifu zdarmaneomezeně do všech sítí
Data8,5 GB (3,5 GB + akce 5 GB)6 GB (1,5 GB + akce 5 GB)1 GB6 GB
Cena za měsíc299 Kč119 Kč326 Kč653 Kč

MPO bude dotovat výstavbu sítí 5G na venkově až 300 miliony Kč

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám