Hlavní obsah

T-Mobile vyrobil dva levné mobily. Lákají na 5G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operátor T-Mobile začal tento týden nabízet dva nové smartphony z vlastní produkce. Modely T Phone a T Phone Pro lákají shodně na 5G konektivitu a chlubí se vcelku atraktivní cenovkou, s tarifem se dají pořídit už od jedné koruny.

Foto: archív výrobce

Nový T Phone od T-Mobilu

Článek

Nové smartphony T-Mobile uvedl na trh společně s 5G tarify, na které postupně převede všechny svoje zákazníky. To je i jeden z hlavních důvodů, proč se rozhodl nabízet smartphony z vlastní produkce, chce totiž nabídnout přístroje s atraktivnější cenovkou, aby mohli mobilní sítě páté generace využívat opravdu všichni.

Nové přístroje budou dostupné mimochodem i v zahraničí. „Dostupnost 5G technologie je vzhledem k její roli v naší společné digitální budoucnosti klíčová. S cenově dostupnými a funkcemi nabitými modely T Phone a T Phone Pro přinášíme výhody 5G do kapes našich zákazníků na devíti evropských trzích. Díky novým telefonům mohou využívat naši stále se rozšiřující síť 5G, která nabízí zábavu i nespočet digitálních produktů a služeb za velmi dostupnou cenu. Chceme, aby se zapojil každý,“ prohlásila Dominique Leroyová, členka evropského představenstva společnosti Deutsche Telekom.

T-Mobile převede automaticky zákazníky na nové tarify. Kdo si připlatí?

Mobil
Foto: archív výrobce

Porovnání menšího T Phonu a většího T Phonu Pro

Základní model T Phone je dostupný s tarifním zvýhodněním už od jedné koruny, pokročilejší T Phone Pro pak s dotací za 499 Kč. Oba přístroje je samozřejmě možné zakoupit i za plnou cenu, a to za 4999 Kč, respektive za 6499 Kč v případě verze Pro.

Přístroje staví na stejném procesoru, nabídnou tedy velmi podobný výkon, T Phone Pro je ale přesto hned v několika ohledech lepší. Má více operační paměti, lepší fotoaparát, větší baterii, podporuje bezdrátové nabíjení i bezkontaktní platby, a navíc se chlubí i větším displejem. Kompletní parametry nových přístrojů naleznete v tabulce níže.

T Phone T Phone Pro
Zadní fotoaparát: 50MP hlavní + 2MP snímač hloubky + 2MP makro + LED bleskZadní fotoaparát: 50MP hlavní + 5MP ultraširokoúhlý + 2M snímač hloubky + 2MP makro + LED blesk
Přední fotoaparát: 5MP, 2K @ 30 fps videoPřední fotoaparát: 16MP, 2K @ 30fps video
Paměť: 4GBRAM/ 64GB ROM/ slot na Micro SD o velikosti až 2TBPaměť: 6GB RAM / 128GB ROM / slot na Micro SD o velikosti až 2TB
Baterie: 4500 mAh s konektorem USB C + 15W rychlonabíjeníBaterie: 5000 mAh s konektorem USB C + 15W rychlonabíjení + bezdrátové nabíjení
5G: ANO5G: ANO
Procesor: MediaTek Dimensity 700 / Octa Core - 2* 2,2GHz + 6*2GHzProcesor: MediaTek Dimensity 700 / Octa Core - 2* 2,2GHz + 6*2GHz
Displej: 6,52” HD+ w/2,5D GlassDisplej: 6,82” HD+ w/2,5D Glass
Zabezpečení: Odemykání obličejem a otiskem prstuZabezpečení: Odemykání obličejem a otiskem prstu
Voděodolnost: IP52 / IPX2Voděodolnost: IP52 / IPX2
NFC: neNFC: ANO
Sluchátka: 3,5mm sluchátkový jackSluchátka: 3,5mm sluchátkový jack
Operační systém: Android 12 + OS Upgrade MROperační systém: Android 12 + OS Upgrade MR
Rozměry: 166,61 mm x 76,42 mm x 8,76 mmRozměry: 173,92 mm x 77,8 mm x 8,99 mm
Váha: 195 gVáha: 214 g

Nejlevnější 5G bez dotací

Pokud nebudeme počítat dotovanou cenu, najdou se na trhu ještě levnější 5G smartphony. Tím aktuálně nejdostupnějším je v tuzemsku TCL 20R 5, který je možné pořídit podle Zboží.cz za 3450 Kč. Původně se tento model nabízel za více než 5000 korun. Díky tomu, že jde o loňský model, lze jej ale sehnat již citelně levněji.

Za tuto sumu případní zájemci získají telefon s 6,52palcovým displejem a rozlišením HD+ (720 × 1600 pixelů). Obnovovací frekvence je přitom 90 Hz. Některé levné modely nabízejí vyšší rozlišení, ale zase jsou pomalejší.

Srdcem telefonu je osmijádrový procesor Mediatek MT6833, kterému sekundují 4 GB operační paměti a 64GB úložiště. Nechybí ani slot pro paměťovou kartu, slot ale můžete využít pro vložení druhé SIM karty. Standard 5G bude k dispozici pro obě vložené SIM karty.

Fotoaparáty má tento model k dispozici čtyři, tři jsou umístěny na zadní straně. Čelní fotoaparát s rozlišením 8 MPx tak doplňuje hlavní 13MPx snímač, hloubkový fotoaparát (2 MPx) a makro objektiv (2 MPx).

Představení smartphonu TCL 20 R 5GVideo: archív výrobce

Reklama

Související články

O2 spustilo svou první kampusovou 5G síť

Operátor O2 spustil tento týden svou první kampusovou síť založenou na mobilní technologii 5G. Bude ji využívat výrobce senzorů a měřáků pro měření tlaku plynů...

Výběr článků

Načítám