Hlavní obsah

MWC 2024: Týden plný mobilních novinek startuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Ve španělské Barceloně v pondělí oficiálně odstartoval největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC). Během týdne se tak představí stovky novinek ze světa chytrých telefonů i počítačových tabletů. Novinky.cz budou přinášet po celý týden zpravodajství přímo z výstaviště v Barceloně.

Představení smartphonu Xiaomi 14Video: archiv výrobce

 
Článek

(od našeho zvláštního zpravodaje)

MWC 2024 sice oficiálně odstartoval v pondělí 26. února, kdy se poprvé veřejnosti i novinářům otevřely brány největšího zdejšího výstaviště Fira Gran Via, někteří výrobci ale na oficiální start nečekali a své první novinky ukázali světu již během neděle.

Premiéru si tak již odbyla nová prémiová řada chytrých telefonů od čínské společnosti Xiaomi. Její modely s číslovkou 14 v názvu lákají především na špičkové fotoaparáty, na jejichž vývoji se podílela renomovaná fotografická firma Leica.

Vlajkový model Xiaomi 14 Ultra doprovodí na trh i levnější bratříček Xiaomi 14. Prodej přitom rovnou v tomto týdnu startuje, více se o nových vlajkových lodích tohoto čínského výrobce dozvíte v našem dřívějším článku.

MWC 2024: Xiaomi láká na špičkový fotomobil. A levnějšího bratříčka

Mobil

Představení smartphonu Xiaomi 14 UltraVideo: archiv výrobce

Záplava novinek

Novinek se ukáže v Barceloně během nadcházejících dní samozřejmě ještě daleko více. Největší mobilní výstava probíhá v Barceloně až do čtvrtka.

Na akci se sjely tisíce výrobců ze všech koutů světa. Řeč je i o největších světových firmách, jako je Samsung, Honor, Lenovo či Motorola. Dorazí samozřejmě i řada méně známých výrobců, kteří se budou snažit zaujmout svými novinkami.

Novinky.cz už jsou přímo v Barceloně, aby mohly informovat o všech zajímavých produktech, které budou odhaleny. Ty nejzajímavější novinky tak naleznete v tomto týdnu na jednom místě.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Takto vypadalo výstaviště Fira Gran Via den před startem MWC 2024

Ještě v neděli byly přípravy na MWC 2024 v plném proudu

Umělá inteligence

Kromě chytrých telefonů a počítačových tabletů bude k vidění celá řada dalších zajímavých novinek. Řeč je například o nejrůznějších doplňcích, pouzdrech, powerbankách, klávesnicích a externích úložištích. Nouze nebude ani o nositelnou elektroniku.

Lze očekávat, že podobně jako na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky CES 2024, který se konal zkraje ledna v americkém Las Vegas, bude hrát na MWC 2024 prim umělá inteligence (AI).

První novinky ze světa AI se koneckonců už ukázaly. Svůj nejnovější počin představila jihokorejská společnost Integrit. Jmenuje se Stella a je to robotizovaný displej určený pro systémy umělé inteligence. Zajistit by nám měl v praxi především intuitivnější povídání s AI.

Foto: archív výrobce

Robotizovaný displej Stella od společnosti Integrit

Zařízení je totiž možné přímo spárovat s chatboty a generátory obrázků od společností OpenAI či Meta Platforms. Displej je pak přidělán na robotizovaném ramenu, aby se mohl různě natáčet za uživatelem a „věnovat mu pozornost“.

MWC 2024: Na stoly míří robotizované displeje, sloužit budou umělé inteligenci

Hardware

Reklama

Související články

Novinky z největšího mobilního veletrhu

V minulém týdnu se ve španělské Barceloně konal největší mobilní veletrh na světě Mobile World Congress (MWC). Své novinky zde odhalily tisíce výrobců...

Výběr článků

Načítám