Hlavní obsah

Cena je ještě nižší, než se čekalo. Motorola vyráží do boje s levným 5G telefonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbivý design, velká baterie či displej s rychlejší obnovovací frekvencí. To jsou hlavní lákadla nového smartphonu Moto g34 5G. Kdo by si však myslel, že jde podle popisu o nějaký dražší smartphone, byl by na omylu, novinka od Motoroly totiž patří k těm nejdostupnějším 5G telefonům. Na cenovce je nakonec částka ještě nižší, než se původně předpokládalo.

Představení smartphonu Motorola Moto G34 5GVideo: archiv výrobce

 
Článek

Příchod novinky na tuzemský trh Motorola oznámila v půlce ledna s tím, že oficiální cena byla stanovena na 4199 Kč. V tu dobu ale ještě žádný tuzemský obchod model Moto g34 5G nenabízel, u prvních prodejců se začal zabydlovat až v uplynulých dnech.

Jako jeden z prvních zařadil do své nabídky levný 5G telefon operátor Vodafone. Překvapivé je, že cena u něj je ještě nižší, než avizoval výrobce – činí 3577 Kč. Úspora více než 600 Kč je u takto levného přístroje velmi výrazná, obzvláště hned při startu prodejů.

Jednotná nabíječka pro mobily se v roce 2024 stane realitou. Notebooky budou následovat

Mobil

Jde přitom o skutečně nedotovanou cenu za samotný telefon bez nutnosti pořizovat jakýkoliv tarif navíc. Se závazkem může cena spadnout až na 77 Kč.

To z novinky činí jeden z nejdostupnějších telefonů s 5G připojením na trhu. Za nižní ceny než zmiňovaných 3577 Kč se totiž v současnosti nabízejí už jen výběhové modely, které jsou na trhu již delší dobu – v některých případech klidně i několik let.

Foto: archiv výrobce

Moto g34 5G

Co umí?

Samozřejmě svou výbavou patří novinka také k základu nabídky, avšak několika parametry překvapí. Řeč je například o 6,5palcovém displeji. Ten sice nabízí – podobně jako další chytré telefony v této cenové třídě – pouze HD+ rozlišení, ale pochlubí se vyšší obnovovací frekvencí 120 Hz. Obraz díky tomu bude při sledování videí i hraní her plynulejší.

Navzdory nižší cenové třídě jsou součástí výbavy stereo reproduktory s technologií Dolby Atmos, takové přitom často nenalezneme ani u smartphonů, které jsou klidně i o několik tisíc korun dražší.

Akumulátor s kapacitou 5000 mAh je v dané cenové třídě také nadprůměrný, s ohledem na nabízený výkon by tak neměl být problém dosáhnout v praxi dvoudenní výdrže. Záležet samozřejmě bude také na způsobu použití. Pokud budete nonstop sledovat videa či hrát hry, přístroj se pravděpodobně vybije za méně než půl dne.

Rychlé nabíjení

Výrobce se nicméně u tohoto modelu chlubí i rychlým nabíjením TurboPower 18, díky kterému byste už po pár minutách v nabíječce měli být schopni prodloužit výdrž baterie o několik hodin.

Srdcem telefonu je čip Snapdragon 695 5G, který dostal do vínku hned 8 GB operační paměti. Interní úložiště dosahuje kapacity 128 GB a je možné jej rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Vše pracuje pod operačním systémem Android 14.

Vyzdvihnout si zaslouží také poměrně líbivý vzhled modelu Moto g34 5G. V dané cenové třídě jsou rámečky okolo displeje poměrně tenké, poměr obrazovky vůči tělu činí 85 %. Rovné bočnice přecházejí v matnou zadní část. K mání bude i speciální edice s veganskou kůží. Vybírat je jinak možné mezi barvami Charcoal Black, Ice Blue a Ocean Green.

Na zadní straně se kromě 50megapixelového hlavního fotoaparátu nachází ještě druhý makro objektiv. Vepředu je pak 16megapixelová selfie kamera.

Foto: archiv výrobce

Moto g34 5G

Tlačítkové mobily zažívají renesanci

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Motorola Moto G34 5G, Motorola Moto G

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám