Hlavní obsah

Líbivý design, atraktivní cenovka. Motorola láká na dostupný 5G smartphone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Motorola přináší na tuzemský trh nový dostupný smartphone, který nabídne 5G konektivitu. Lákadel má však novinka zvaná Moto g34 5G ještě více – líbivý design, velkou baterii či displej s rychlejší obnovovací frekvencí.

Představení smartphonu Motorola Moto G34 5GVideo: archiv výrobce

 
Článek

Moto g34 5G se díky cenovce 4199 Kč stane jedním z nejlevnějších telefonů schopných připojit se k mobilním sítím páté generace. Na pultech obchodů je sice možné narazit na smartphony s 5G, které jsou ještě levnější, ale prakticky vždy jde o výběhové modely, které jsou na trhu již delší dobu – v některých případech klidně i několik let.

Samozřejmě svou výbavou patří novinka také k základu nabídky, avšak několika parametry překvapí. Řeč je například o 6,5palcovém displeji. Ten sice nabízí – podobně jako další chytré telefony v této cenové třídě – pouze HD+ rozlišení, ale pochlubí se vyšší obnovovací frekvencí 120 Hz. Obraz díky tomu bude při sledování videí i hraní her plynulejší.

Foto: archiv výrobce

Moto g34 5G

Hranatá konstrukce i zakřivený displej. Jak se měnily nejlepší smartphony Samsungu

Mobil

Stereo reproduktory, rychlé nabíjení

Navzdory nižší cenové třídě jsou součástí výbavy stereo reproduktory s technologií Dolby Atmos, takové přitom často nenalezneme ani u smartphonů, které jsou klidně i o několik tisíc korun dražší.

Akumulátor s kapacitou 5000 mAh je v dané cenové třídě také nadprůměrný, s ohledem na nabízený výkon by tak neměl být problém dosáhnout v praxi dvoudenní výdrže. Záležet samozřejmě bude také na způsobu použití. Pokud budete nonstop sledovat videa či hrát hry, přístroj se pravděpodobně vybije za méně než půl dne.

Výrobce se nicméně u tohoto modelu chlubí i rychlým nabíjením TurboPower 18, díky kterému byste už po pár minutách v nabíječce měli být schopni prodloužit výdrž baterie o několik hodin.

Srdcem telefonu je čip Snapdragon 695 5G, který dostal do vínku hned 8 GB operační paměti. Interní úložiště dosahuje kapacity 128 GB a je možné jej rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Vše pracuje pod operačním systémem Android 14.

Fotoaparát s 50 MPx

Vyzdvihnout si zaslouží také poměrně líbivý vzhled modelu Moto g34 5G. V dané cenové třídě jsou rámečky okolo displeje poměrně tenké, poměr obrazovky vůči tělu činí 85 %. Rovné bočnice přecházejí v matnou zadní část. K mání bude i speciální edice s veganskou kůží. Vybírat je jinak možné mezi barvami Charcoal Black, Ice Blue a Ocean Green.

Na zadní straně se kromě 50megapixelového hlavního fotoaparátu nachází ještě druhý makro objektiv. Vepředu je pak 16megapixelová selfie kamera.

Foto: archiv výrobce

Moto g34 5G

Snadno opravitelný smartphone od Nokie dorazí až v únoru

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám