Hlavní obsah

Apple ukáže nové iPhony už příští týden. Budou opět čtyři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

V úterý večer středoevropského času se v americkém Cupertinu bude konat očekávaná tiskovka společnosti Apple. Díky předchozím únikům je už takřka jasné, že k vidění budou hned čtyři iPhony 15. Ukázat by se nicméně měly i další nové produkty.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 14 a 14 PlusVideo: archív výrobce

 
Článek

Akce startuje v úterý 12. září již tradičně od 19:00 středoevropského času. Apple sice oficiálně neprozradil, co na tiskovce ukáže, podle dosavadních úniků by však prim měly hrát čtyři nové iPhony.

Konkrétně bychom se měli dočkat nástupců iPhonů 14, 14 Plus, 14 Pro a 14 Pro Max. Verze Plus a Pro Max mají 6,7palcový displej, zbylé dva modely 6,1palcový. Vše nasvědčuje zatím tomu, že proporce telefonů americký technologický gigant zachová.

Prakticky jisté je už také to, že nové iPhony 15 budou vybaveny novým napájecím konektorem. Kvůli tlaku Evropské unie Apple přejde ze svého vlastního rozhraní lightning na rozšířenější standard USB-C.

První změna u iPhonů 15 potvrzena. Dostanou nový konektor

Mobil
Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Apple

Lze nicméně předpokládat, že iPhony 15 nebudou jediným lákadlem tiskovky. Vloni se totiž na zářijové akci ukázaly i další produkty – kromě nových iPhonů 14 šlo o sluchátka AirPods Pro a v neposlední řadě hned troje chytré hodinky Apple Watch.

Jasno nicméně bude o všech novinkách až v úterý večer.

Čtyři různé iPhony

Současné iPhony 14 a 14 Plus stavějí na podobných součástkách jako předloňské třináctky, totožný je také design. Vylepšení se týká pouze fotoaparátu a baterie.

Většinu novinek si Apple vloni schoval pro řadu Pro. Díky čipu Apple A16 Bionic citelně narostl výkon, poprvé se u iPhonů setkáváme také se 48megapixelovým senzorem, který doplňují další dva fotoaparáty – 12megapixelová ultraširokoúhlá kamera a teleobjektiv s trojnásobným zoomem.

Vyšší rozlišení využívají iPhony 14 Pro a 14 Pro Max k dosažení kvalitnějších momentek. Sdružují totiž čtyři pixely do jednoho, díky čemuž dosáhnou lepšího dynamického kontrastu a celkově prokreslenějších momentek. Fotky jsou podle zástupců Applu za horších podmínek dvakrát lepší než u předchůdce.

Podle nákupního rádce Zboží.cz startují ceny iPhonu 14 na 18 390 Kč. Za iPhone 14 Plus případní zájemci zaplatí už 21 459 Kč. Verze s přídomkem Pro vyjdou logicky ještě dráž, konkrétně ceny iPhonu 14 Pro startují na 24 980 Kč, v případě iPhonu 14 Pro Max pak na 26 499 Kč.

Co umí chytré telefony iPhone 14 Pro a 14 Pro MaxVideo: Apple

Netáhnou iPady ani iPhony. Apple zachraňuje streamování a služby

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám